Wat doen met oude accu’s of batterijen?

Geplaatst op dinsdag 12 september 2023

Steeds vaker komen batterijen of accu’s in het dagelijkse afval terecht, met alle risico’s op brandgevaar en milieuschade. Bij normaal gebruik is een batterij of accu niet gevaarlijk. Maar wanneer een batterij of accu beschadigd raakt kan deze gaan lekken,  openbarsten of zelfs ontploffen en hierdoor brand veroorzaken.

Lever ze apart in

Alle elektrische apparaten (met en zonder batterijen) en losse batterijen en accu’s moeten altijd apart ingeleverd worden, zodat ze op een veilige manier gerecycled kunnen worden. Zo kunnen we de materialen hergebruiken voor nieuwe, dat is wel zo duurzaam. Ook wordt hiermee de kans op branden in inzamelwagens of bij afval- en recyclebedrijven verkleind. Batterijen lopen namelijk een grotere kans op beschadiging op wanneer ze niet apart worden ingeleverd, en daarmee ontstaat het risico dat ze brand veroorzaken.

Kun je de batterij eenvoudig uit een apparaat verwijderen? Doe dat dan en lever het apparaat en de batterij apart in. Vergeet niet de kleine batterijen in de wenskaarten met een muziekje! Moet je er veel moeite voor doen? Laat de batterij zitten, en lever het apparaat dan in op de milieustraat. Daar wordt iedere batterij op een veilige manier verwijderd. Hou batterijen en accu’s dus apart en lever ze in bij de milieustraat. De kleinere batterijen kun je ook gratis inleveren bij supermarkten en bouwmarkten. Doe ook mee, dat is veilig en duurzaam!

Meer nieuws

Meer nieuws

Hoe tevreden bent u over deze pagina van de website?