Maashorstse Veteranendag is een traditie om te koesteren

Geplaatst op dinsdag 19 september 2023

Elk jaar organiseren de gemeente en de Stichting Udense Veteranen de Veteranendag. Deze bijzondere dag vond afgelopen zaterdag 16 september plaats in Uden. Voor de genodigden had de organisatie een gevarieerd programma samengesteld met een hapje en een drankje. En met vooral veel mogelijkheden om bij te praten met elkaar.

Belangrijke traditie

De gemeente en de Stichting Udense Veteranen organiseren al jaren de Veteranendag als blijk van waardering. “Een traditie die we willen koesteren”, vertelt burgemeester Donders – de Leest. “Juist omdat we zoveel bewondering hebben voor deze veteranen, die zich ingezet hebben voor de vrede en veiligheid van ons allemaal.“

Warm ontvangst

Op deze dag komen veteranen jong en oud en van alle onderdelen van de krijgsmacht samen. In het gemeentehuis werden zij warm ontvangen met koffie en gebak. Burgemeester Donders – de Leest bedankte in haar toespraak de veteranen voor hun moed en inzet. Ze had hierbij ook aandacht voor iedereen die deel is van het thuisfront van de veteraan. Commodore J. van Deventer van het Air Combat Command sprak nog enkele mooie woorden in de Paul Rüpp zaal van het gemeentehuis.

Stilstaan en ontmoeten

De genodigden stonden ook samen stil bij het graf van Azdin Chadli, in 2009 op 20 jarige leeftijd omgekomen in Afghanistan. Ter ere van hem zal Rijkswaterstaat een naambord plaatsen op viaduct Slabroek. Het programma bestond zaterdag verder vooral uit ontmoeten. Later op de middag was er een luchtbuks schietcompetitie en werd er gezamenlijk nog wat gegeten.

Vaker ontmoeten in Veteranencafé

Ton van Hooff is vanaf zaterdag de nieuwe voorzitter van Stichting Udense Veteranen. Hij heeft tijdens de bijeenkomst het stokje overgenomen van Arthur Jongeneelen. Wie gediend heeft bij één van de onderdelen van de krijgsmacht en ook wil aansluiten, kan zich aanmelden bij de Stichting Udense Veteranen. Deze stichting is er voor alle veteranen uit Odiliapeel, Reek, Schaijk, Uden, Volkel en Zeeland. Elke eerste dinsdag van de maand organiseert de stichting een Veteranencafé in zaal Witlox in Uden.

Meer nieuws

Meer nieuws

Hoe tevreden bent u over deze pagina van de website?