Maashorst hijst de vlag voor Global Goals

Geplaatst op maandag 25 september 2023

Wethouder Jeroen van den Heuvel en gemeentesecretaris José van Aaken hebben vanmorgen de global goals-vlag voor het gemeentehuis gehesen. Vandaag wapperen deze vlaggen met 17 duurzame ontwikkelingsdoelen wereldwijd. Maashorst is sinds juni een global goals-gemeente.

In 2015 legden de 193 lidstaten van de VN een ontwikkelingsagenda voor de periode 2015 tot 2030 vast. Het gaat om zeventien doelen om van de wereld een betere plek te maken, de zogeheten Sustainable Development Goals (SDG’s). Deze SDG’s gelden in alle landen en voor alle mensen. Ze streven naar een eerlijke en duurzame wereld met gelijke rechten en kansen voor iedereen. De rode draad van de global goals is dan ook ‘to leave no one behind’; niemand mag achterblijven. Met de SDG’s wordt wereldwijd aan dezelfde doelen gewerkt, door kleine en grote overheidsinstellingen. De doelen richten zich onder andere op armoedebestrijding, een gezonde leefomgeving voor iedereen, toegankelijk onderwijs en het terugdringen van de klimaatverandering.

“Met het hijsen van de vlag willen we laten we zien dat wij voor die zeventien duurzaamheidsdoelstellingen staan”, zegt wethouder Jeroen van den Heuvel. “Wij vinden het belangrijk om samen met onze inwoners, ondernemers en organisaties te werken aan een betere, duurzame wereld. Daarom heeft Maashorst zich verbonden aan de global goals. Die zijn heel belangrijk om de grootste problemen in de wereld aan te pakken. Want de verantwoordelijkheid voor lokaal en nu is niet langer los te zien van verantwoordelijkheid voor ver weg en later. Ons werk draagt bij aan die doelen. Voor Maashorst gelden de SDG’s als kompas voor ons duurzaamheidsbeleid en de uitvoering daarvan. Daarmee zorgen we ervoor dat onze gemeente nu en ook in de toekomst een fijne plek is om te wonen en te leven.” 

Meer informatie over de SDG vind je op www.sdgnederland.nl (Deze link gaat naar een andere website).

Meer nieuws

 • Op de plek van het dierenparkje in Volkel

  29 nov 2023 - Op de plek van het dierenparkje in Volkel kunnen 22 sociale huurwoningen voor senioren worden gebouwd. Het college van Maashorst heeft gisteren ingestemd met het ontwerpbestemmingsplan.

 • Repelakker III in Zeeland: 200 woningen

  29 nov 2023 - Het college van burgemeester en wethouders van Maashorst heeft gisteren ingestemd met het ontwerpbestemmingsplan Repelakker III . Dat moet de bouw van 200 woningen in Zeeland mogelijk maken.

 • Akkerwinde III: 97 woningen voor dorp Schaijk

  29 nov 2023 - Het college van Maashorst heeft ingestemd met het ontwerpbestemmingsplan Akkerwinde III in Schaijk. Dat maakt de bouw van 97 woningen mogelijk.

 • Dagbesteding Odiliapeel mag uitbreiden

  29 nov 2023 - Burgemeester en wethouders van Maashorst willen de uitbreiding van de dagbesteding aan de Oosterheidestraat in Odiliapeel toestaan.

Meer nieuws

Hoe tevreden bent u over deze pagina van de website?