Inwoners geven Maashorst een 7 voor dienstverlening

Geplaatst op dinsdag 26 september 2023

In Maashorst vinden we het belangrijk dat onze inwoners zich gehoord en gewaardeerd voelen. Daarom streven we naar een betere dienstverlenende gemeente, waarin we luisteren naar de wensen en behoeften van onze inwoners en daarmee aan de slag gaan. Wij zijn er immers voor onze inwoners en niet andersom.

Om een duidelijk beeld te krijgen van wat inwoners van Maashorst vinden van onze dienstverlening, hebben we een 0-meting uitgevoerd met behulp van een enquête. Deze enquête is verspreid onder 8000 adressen en ook online beschikbaar gesteld op onze website. Daarnaast zijn interviews telefonisch afgenomen, en hebben medewerkers van de gemeente in de dorpshuizen en MFA's inwoners geholpen met het invullen van de enquête. Wethouder Harold van den Broek (dienstverlening): "Op deze manier wilden we ervoor zorgen dat iedereen de mogelijkheid had om zijn of haar mening te geven, ook degenen die niet digitaal vaardig zijn. Onze inwoners zijn ervaringsdeskundigen, en we maken graag gebruik van hun kennis en ervaring."

Erg tevreden

Uit de resultaten van de 0-meting bleek dat onze inwoners onze dienstverlening op dit moment waarderen met een gemiddelde score van 7. De wethouder: "Hier zijn we als gemeente erg tevreden over. Het laat zien dat we, ondanks de fusie, erin zijn geslaagd om onze inwoners goed van dienst te zijn. Daarnaast heeft de 0-meting ons ook nieuwe inzichten gegeven. We hebben ontdekt dat er nog ruimte is voor verbetering op verschillende gebieden en hier gaan we ons de komende tijd op focussen. Om onze dienstverlening continu te verbeteren, blijven we meten en evalueren."

Maashorst is blij met de input die de inwoners hebben gegeven. De resultaten van de enquête worden verder geanalyseerd en gedeeld met de gemeenteraad. De gemeente gaat de input gebruiken om met concrete speerpunten en verbeteringen te komen, zodat we onze inwoners nog beter van dienst kunnen zijn. Van den Broek: "Zo werken we samen aan een gemeente Maashorst waarin inwoners zich gehoord, gewaardeerd en goed geholpen voelen."

Meer nieuws

 • Op de plek van het dierenparkje in Volkel

  29 nov 2023 - Op de plek van het dierenparkje in Volkel kunnen 22 sociale huurwoningen voor senioren worden gebouwd. Het college van Maashorst heeft gisteren ingestemd met het ontwerpbestemmingsplan.

 • Repelakker III in Zeeland: 200 woningen

  29 nov 2023 - Het college van burgemeester en wethouders van Maashorst heeft gisteren ingestemd met het ontwerpbestemmingsplan Repelakker III . Dat moet de bouw van 200 woningen in Zeeland mogelijk maken.

 • Akkerwinde III: 97 woningen voor dorp Schaijk

  29 nov 2023 - Het college van Maashorst heeft ingestemd met het ontwerpbestemmingsplan Akkerwinde III in Schaijk. Dat maakt de bouw van 97 woningen mogelijk.

 • Dagbesteding Odiliapeel mag uitbreiden

  29 nov 2023 - Burgemeester en wethouders van Maashorst willen de uitbreiding van de dagbesteding aan de Oosterheidestraat in Odiliapeel toestaan.

Meer nieuws

Hoe tevreden bent u over deze pagina van de website?