Intentieovereenkomst voor herontwikkeling locatie PiusX

Geplaatst op vrijdag 29 september 2023

Deze week ondertekenden Bouwcombinatie Wagemakers-Van de Ven en de gemeente Maashorst een intentieovereenkomst. Hierin staan afspraken om te komen tot de herontwikkeling van de locatie van de voormalige Pius X kerk en pastorie. De initiatiefnemers willen op deze locatie circa 85 appartementen voor meerdere doelgroepen realiseren en een gezondheidscentrum. Het gaat om koop- en huurappartementen, zowel sociale huur als in het middensegment.

De ondertekening is een belangrijke stap in de plannen voor een nieuwbouwlocatie. De komende tijd gaan de initiatiefnemers samen met de gemeente verder uitzoeken of het plan zowel qua invulling als financiën haalbaar is.

Wethouder Franko van Lankvelt (wonen) is blij met het initiatief: “Als gemeente willen we graag meewerken aan een nieuwe invulling voor deze locatie. Het plan levert woningen voor jongeren, ouderen en gezinnen. Goede en passende seniorenwoningen zorgen ook nog eens voor doorstroom op de woningmarkt, omdat andere woningen vrij komen.”

“De herontwikkeling wordt een plan voor iedereen. De koop- en huurappartementen verschillen in woonoppervlakte, zo zijn deze geschikt voor meerdere doelgroepen en komen we tegemoet aan alle maatschappelijke woonwensen. De nieuwe bewoners wonen straks heerlijk in een gasloos appartement dat klaar is voor de toekomst”, aldus Karin Wagemakers van Bouwcombinatie Wagemakers-Van de Ven.

Pius X is een voormalig kerkgebouw met pastorie. De kerk is al geruime tijd gesloten en sinds 2009 in eigendom van de Bouwcombinatie Wagemakers-Van de Ven. Voor het realiseren van de nieuwbouw, zullen het kerkgebouw en de pastorie gesloopt worden. De aanwezige toren is van monumentale waarde en zal blijven staan. Welke invulling de toren krijgt, is nog niet bekend. 

Meer nieuws

 • Op de plek van het dierenparkje in Volkel

  29 nov 2023 - Op de plek van het dierenparkje in Volkel kunnen 22 sociale huurwoningen voor senioren worden gebouwd. Het college van Maashorst heeft gisteren ingestemd met het ontwerpbestemmingsplan.

 • Repelakker III in Zeeland: 200 woningen

  29 nov 2023 - Het college van burgemeester en wethouders van Maashorst heeft gisteren ingestemd met het ontwerpbestemmingsplan Repelakker III . Dat moet de bouw van 200 woningen in Zeeland mogelijk maken.

 • Akkerwinde III: 97 woningen voor dorp Schaijk

  29 nov 2023 - Het college van Maashorst heeft ingestemd met het ontwerpbestemmingsplan Akkerwinde III in Schaijk. Dat maakt de bouw van 97 woningen mogelijk.

 • Dagbesteding Odiliapeel mag uitbreiden

  29 nov 2023 - Burgemeester en wethouders van Maashorst willen de uitbreiding van de dagbesteding aan de Oosterheidestraat in Odiliapeel toestaan.

Meer nieuws

Hoe tevreden bent u over deze pagina van de website?