Herinrichting Maasstraat in Uden

Geplaatst op woensdag 4 oktober 2023

De Maasstraat in Uden is aan groot onderhoud toe. Ook voldoet de weginrichting niet meer aan de huidige kwaliteitseisen. De straat krijgt straks een nieuwe inrichting. Het college van B en W heeft vandaag ingestemd met het ontwerp.

De bestaande asfaltverharding en een deel van de riolering in de Maasstraat zijn aan het einde van hun technische levensduur. Ze moeten dan ook worden vervangen. Nog dit jaar start Maashorst met het groot onderhoud.

“Bij het opstellen van het ontwerp is zoveel als mogelijk rekening gehouden met de wensen van omwonenden”, laat wethouder Jeroen van den Heuvel (Beheer en inrichting openbare ruimte, Duurzaamheid) weten. Zo wordt de Maasstraat straks smaller. De verharding wordt op verzoek van de omwonenden uitgevoerd in betonstraatstenen. Daarnaast komen er drempels om de rijsnelheid van auto’s te verlagen en het sluipverkeer naar en van het sportpark te ontmoedigen.

De werkzaamheden starten naar verwachting begin december.

Meer nieuws

 • Op de plek van het dierenparkje in Volkel

  29 nov 2023 - Op de plek van het dierenparkje in Volkel kunnen 22 sociale huurwoningen voor senioren worden gebouwd. Het college van Maashorst heeft gisteren ingestemd met het ontwerpbestemmingsplan.

 • Repelakker III in Zeeland: 200 woningen

  29 nov 2023 - Het college van burgemeester en wethouders van Maashorst heeft gisteren ingestemd met het ontwerpbestemmingsplan Repelakker III . Dat moet de bouw van 200 woningen in Zeeland mogelijk maken.

 • Akkerwinde III: 97 woningen voor dorp Schaijk

  29 nov 2023 - Het college van Maashorst heeft ingestemd met het ontwerpbestemmingsplan Akkerwinde III in Schaijk. Dat maakt de bouw van 97 woningen mogelijk.

 • Dagbesteding Odiliapeel mag uitbreiden

  29 nov 2023 - Burgemeester en wethouders van Maashorst willen de uitbreiding van de dagbesteding aan de Oosterheidestraat in Odiliapeel toestaan.

Meer nieuws

Hoe tevreden bent u over deze pagina van de website?