31 oktober: informatiebijeenkomst voor belanghebbenden

Geplaatst op maandag 9 oktober 2023

Heb jij alles al helder over de Omgevingswet?
De gemeente Maashorst houdt een informatiebijeenkomst over de Omgevingswet.

Datum: 31 oktober 2023, 16.00-19.30 uur
Locatie: werkcafé gemeentehuis Maashorst
              Markt 145 in Uden

Zoals bekend treedt op 1 januari 2024 de Omgevingswet in werking. Daarom houdt de gemeente een bijeenkomst voor al haar externe partners, zoals architecten, adviseurs, aannemers, ontwikkelaars en eenieder die is geïnteresseerd in de nieuwe Omgevingswet en in wat die wet betekent voor de dagelijkse praktijk.

Je kunt je aanmelden via omgevingswet@gemeentemaashorst.nl. Graag bij aanmelding jouw (bedrijfs)naam en het aantal personen doorgeven. Ook kun je bij jouw aanmelding eventuele vragen stellen. Jouw vragen worden dan behandeld en/of beantwoord tijdens de bijeenkomst op 31 oktober.

Het programma ziet er als volgt uit:

16.00 uur inloop (koffie/thee)

16.30 uur start programma

• het omgevingsplan
  • Wet kwaliteitsborging voor het bouwen (Wkb)
  • Participatie en de omgevingsdialoog

17.45 uur pauze (soep/broodje)

18.15 uur vervolg programma

• de omgevingsvergunning
  • de buitenplanse omgevingsplanactiviteit (Bopa)
  • de intake- en omgevingstafel

19.30 uur einde programma

Vragen? Aanmelden? Mail dan naar omgevingswet@gemeentemaashorst.nl.
​Tot ziens op 31 oktober in het werkcafé in het gemeentehuis van Maashorst.

• Niemeskant: 186 woningen voor Volkel (Besluit)

30 mei 2024 - Het college van B en W van Maashorst heeft deze week besloten het bestemmingsplan voor Niemeskant aan te bieden aan de gemeenteraad. Als de raad ermee instemt, maakt dat de weg vrij voor de bouw van 186 woningen in Volkel.

• Tijdelijk exploitatieverbod kinderopvang XXS opgeheven

30 mei 2024 - Deze week heeft het college van B&W van Maashorst het voorgenomen tijdelijk exploitatieverbod van kinderopvang XXS in Uden opgeheven.

• Maashorst bezorgt Sporthal de Stigt duurzaamheidsboost

30 mei 2024 - Deze week heeft het college van B&W ingestemd met de verduurzaming van Sporthal de Stigt in Uden, die uiteindelijk moet leiden tot een energie-neutrale sporthal. Voor de beoogde duurzaamheidsstappen moet de raad nog wel akkoord gaan met een bruto krediet van € 477.000,-.

• Maashorst investeert in samenredzaamheid in dorpen en wijken

30 mei 2024 - Het college van B&W heeft deze week ingestemd met het nieuwe beleidskader 'Sterke Sociale Basis'. Een kader dat een stevig fundament moet leggen voor de sociale structuur in heel Maashorst. Het uiteindelijke doel is om de zelf- en samenredzaamheid van inwoners te vergroten.

Hoe tevreden ben je over deze pagina van de website?