Wat doen we met oude accu’s of batterijen?

Geplaatst op maandag 9 oktober 2023

Steeds vaker komen batterijen of accu’s in het dagelijkse afval terecht. Dit zorgt voor brandgevaar en milieuschade. Bij normaal gebruik is een batterij of accu niet gevaarlijk. Maar wanneer een batterij of accu beschadigd raakt kan deze gaan lekken, openbarsten of zelfs ontploffen en hierdoor brand veroorzaken.

Lever ze apart in

Alle elektrische apparaten (met en zonder batterijen) en losse batterijen en accu’s moeten altijd apart ingeleverd worden, zodat ze op een veilige manier gerecycled kunnen worden.

Zo kunnen we de materialen hergebruiken voor nieuwe, dat is wel zo duurzaam. Ook wordt hiermee de kans op branden in inzamelwagens of bij afval- en recyclebedrijven verkleind. Batterijen lopen namelijk een grotere kans op beschadiging op wanneer ze niet apart worden ingeleverd, en daarmee ontstaat het risico dat ze brand veroorzaken.

Kun je de batterij eenvoudig uit een apparaat verwijderen? Doe dat dan en lever het apparaat en de batterij apart in. Vergeet niet de kleine batterijen in de wenskaarten met een muziekje!
Moet je er veel moeite voor doen? Laat de batterij zitten, en lever het apparaat dan in op de milieustraat. Daar wordt iedere batterij op een veilige manier verwijderd.

Hou batterijen en accu’s dus apart en lever ze in bij de milieustraat. De kleinere batterijen kun je ook gratis inleveren bij supermarkten en bouwmarkten.

Doe ook mee, dat is veilig en duurzaam!

Meer nieuws

 • Op de plek van het dierenparkje in Volkel

  29 nov 2023 - Op de plek van het dierenparkje in Volkel kunnen 22 sociale huurwoningen voor senioren worden gebouwd. Het college van Maashorst heeft gisteren ingestemd met het ontwerpbestemmingsplan.

 • Repelakker III in Zeeland: 200 woningen

  29 nov 2023 - Het college van burgemeester en wethouders van Maashorst heeft gisteren ingestemd met het ontwerpbestemmingsplan Repelakker III . Dat moet de bouw van 200 woningen in Zeeland mogelijk maken.

 • Akkerwinde III: 97 woningen voor dorp Schaijk

  29 nov 2023 - Het college van Maashorst heeft ingestemd met het ontwerpbestemmingsplan Akkerwinde III in Schaijk. Dat maakt de bouw van 97 woningen mogelijk.

 • Dagbesteding Odiliapeel mag uitbreiden

  29 nov 2023 - Burgemeester en wethouders van Maashorst willen de uitbreiding van de dagbesteding aan de Oosterheidestraat in Odiliapeel toestaan.

Meer nieuws

Hoe tevreden bent u over deze pagina van de website?