Burgemeester ontbijt samen met leerlingen OBS de Wizzert

Geplaatst op woensdag 11 oktober 2023

Burgemeester Rianne Donders heeft op 11 oktober ontbeten met 26 leerlingen uit groep 4/5 van OBS De Wizzert in het gemeentehuis van Maashorst. Het ontbijt wordt jaarlijks georganiseerd om het belang van een gezond begin van de dag te benadrukken.

Burgemeester Donders: "Het ontbijt is een belangrijk moment van de dag, zeker voor jonge leerlingen. Het voorziet ze van de juiste voedingsstoffen en energie om te kunnen presteren. Als je goed ontbijt, kun je je beter concentreren en houd je het langer vol. En het is belangrijk omdat je nog in de groei bent. Een goed begin van de dag is het halve werk. Daarom werken we als gemeente graag mee aan dit leuke initiatief!”

Burgemeestersontbijt

Zo’n 239 gemeenten in heel Nederland nemen deze week deel aan het Burgemeestersontbijt. Het is een initiatief van het Nationaal Schoolontbijt. Steeds wordt een klas leerlingen van een basisschool uitgenodigd om samen met de burgemeester en een lokale bakker gezond te ontbijten in het gemeentehuis. Zo leren de leerlingen over een gezond ontbijt en ervaren ze meteen hoe lekker dat kan zijn. In Maashorst was deze keer basisschool De Wizzert uit Zeeland aan de beurt. Bakkerij ’t Stoepje verzorgde het ontbijt.

Goed de dag beginnen

Het werd een leerzame en gezellige ochtend, waarbij de burgemeester en medewerkers van ’t Stoepje met de leerlingen in gesprek gingen over het belang van een gezond ontbijt. De leerlingen kregen een lekker ontbijt dat helemaal voldeed aan de actuele richtlijnen van het Voedingscentrum. Zo aten ze volkorenbrood, volkorenbolletjes en volkoren krentenbollen van bakkerij ‘t Stoepje en gezond beleg. Verder konden de burgemeester en leerlingen kiezen uit halfvolle zuivel, thee, groente en fruit. Gezond én lekker!

Meer nieuws

 • Op de plek van het dierenparkje in Volkel

  29 nov 2023 - Op de plek van het dierenparkje in Volkel kunnen 22 sociale huurwoningen voor senioren worden gebouwd. Het college van Maashorst heeft gisteren ingestemd met het ontwerpbestemmingsplan.

 • Repelakker III in Zeeland: 200 woningen

  29 nov 2023 - Het college van burgemeester en wethouders van Maashorst heeft gisteren ingestemd met het ontwerpbestemmingsplan Repelakker III . Dat moet de bouw van 200 woningen in Zeeland mogelijk maken.

 • Akkerwinde III: 97 woningen voor dorp Schaijk

  29 nov 2023 - Het college van Maashorst heeft ingestemd met het ontwerpbestemmingsplan Akkerwinde III in Schaijk. Dat maakt de bouw van 97 woningen mogelijk.

 • Dagbesteding Odiliapeel mag uitbreiden

  29 nov 2023 - Burgemeester en wethouders van Maashorst willen de uitbreiding van de dagbesteding aan de Oosterheidestraat in Odiliapeel toestaan.

Meer nieuws

Hoe tevreden bent u over deze pagina van de website?