Openbare verpachting van (landbouw)grond vanaf 2024 in Maashorst

Geplaatst op dinsdag 24 oktober 2023

De gemeente Maashorst heeft landbouwgrond en graspercelen in eigendom welke tijdelijk verpacht worden, totdat de grond wordt ingezet voor het door de gemeente beoogde einddoel.

Wat wordt er verpacht?

De percelen zijn gelegen in Zeeland en Uden. Er wordt maximaal 1 cluster aan een geïnteresseerde verpacht. Met uitzondering van situaties waarbij er geen andere geïnteresseerden zijn voor een cluster. De pachtgronden worden door middel van een openbare selectieprocedure verpacht voor de duur van 1 of 4 jaar en gaat in op 1 januari 2024.

Selectieprocedure

Het selectiedocument en meer informatie hierover is vanaf 6 november te vinden bij de aangeboden clusters onder “Documenten” op het Pachtportaal (Deze link gaat naar een andere website).

Vanaf 17 tot en met 26 november 2023 kan op de verschillende clusters ingeschreven worden via het digitale inschrijfformulier (Deze link gaat naar een andere website). Dit formulier is pas beschikbaar vanaf 17 november.

Kijk voor de selectiecriteria en meer info op de website van gemeente Maashorst.

• Groene kwaliteitsimpuls voor Udense flatwijk

17 mei 2024 - Het college van Maashorst wil een groenreserve van 290.000 euro herbestemmen voor de vergroening van de omgeving rond de 9 flats aan de Willem-Alexanderhof en Beatrixhof in Uden. Met dat geld is niet alleen een mooie groene kwaliteitsslag te maken. Ook de toegankelijkheid en sociale veiligheid verbeteren daarmee sterk.

• Onderzoek naar huismus, zwaluw en vleermuis

17 mei 2024 - De gemeente Maashorst doet onderzoek naar de huismus en vleermuis. Daarvoor fietsen veldonderzoekers tot 1 oktober 2024 overdag, ’s avonds en ’s nachts door wijken in de gemeente. Het onderzoek vindt plaats om het isoleren van gebouwen met een laag energielabel (C t/m G) in de toekomst makkelijker te maken voor inwoners.

• Stempas voor Europese Parlementsverkiezing

14 mei 2024 - Met je stempas breng je jouw stem uit tijdens de Europese Parlementsverkiezing op donderdag 6 juni 2024.

• Langere wachttijden in 2024 voor afspraken

14 mei 2024 - In 2024 verlopen veel Nederlandse identiteitskaarten en paspoorten. Veel inwoners vragen daarom een nieuw paspoort of nieuwe identiteitskaart aan. Hierdoor wordt het drukker dan normaal.

Hoe tevreden ben je over deze pagina van de website?