Groen licht voor uitbreiding Autisme Centrum Reek

Geplaatst op donderdag 26 oktober 2023

Het Regionaal Autisme Centrum wil op de locatie De Boerderij aan de Schaijksestraat 11 in Reek zestien wooneenheden realiseren. Maashorst wil daar in principe en onder voorwaarden medewerking aan verlenen, zo hebben B en W deze week besloten.

De huidige huisvesting is niet meer toekomstbestendig. Daarnaast heeft het centrum de wens om de zorgbehoevenden zoveel mogelijk centraal te huisvesten. Het plan is om zeven wooneenheden te realiseren in de bestaande langgevelboerderij en negen wooneenheden op het erf. De historische langgevelboerderij en het naastgelegen bakhuisje worden gerenoveerd/gerestaureerd. De direct omwonenden zijn inmiddels door het centrum geïnformeerd over de plannen.

De nieuwbouwplannen passen niet binnen het huidige bestemmingsplan. Het college wil er in principe toch medewerking aan verlenen. Wethouder Franko van Lankvelt (Ruimtelijke ontwikkeling, Wonen): “Ook vanuit het sociaal domein is er behoefte aan uitbreiding van het centrum. De gewenste uitbreiding voorziet dan ook prima in de woonbehoefte van deze speciale doelgroep. Vanuit de historie gezien zijn de huidige bewoners bovendien al helemaal ingeburgerd in het dorp.”

Maashorst wil wel dat de uitbreiding goed wordt ingepast in de cultuurhistorisch waardevolle bebouwing. De langgevelboerderij moet ook een volwaardige functie krijgen. Met het realiseren van woonplekken in de oude boerderij wordt daaraan voldaan.
Het is nog niet bekend wanneer de benodigde procedures gaan starten.

• Groene kwaliteitsimpuls voor Udense flatwijk

17 mei 2024 - Het college van Maashorst wil een groenreserve van 290.000 euro herbestemmen voor de vergroening van de omgeving rond de 9 flats aan de Willem-Alexanderhof en Beatrixhof in Uden. Met dat geld is niet alleen een mooie groene kwaliteitsslag te maken. Ook de toegankelijkheid en sociale veiligheid verbeteren daarmee sterk.

• Onderzoek naar huismus, zwaluw en vleermuis

17 mei 2024 - De gemeente Maashorst doet onderzoek naar de huismus en vleermuis. Daarvoor fietsen veldonderzoekers tot 1 oktober 2024 overdag, ’s avonds en ’s nachts door wijken in de gemeente. Het onderzoek vindt plaats om het isoleren van gebouwen met een laag energielabel (C t/m G) in de toekomst makkelijker te maken voor inwoners.

• Stempas voor Europese Parlementsverkiezing

14 mei 2024 - Met je stempas breng je jouw stem uit tijdens de Europese Parlementsverkiezing op donderdag 6 juni 2024.

• Langere wachttijden in 2024 voor afspraken

14 mei 2024 - In 2024 verlopen veel Nederlandse identiteitskaarten en paspoorten. Veel inwoners vragen daarom een nieuw paspoort of nieuwe identiteitskaart aan. Hierdoor wordt het drukker dan normaal.

Hoe tevreden ben je over deze pagina van de website?