Maashorst: energietoeslag in november of december

Geplaatst op donderdag 26 oktober 2023

Inwoners van de gemeente Maashorst die hiervoor in aanmerking komen, krijgen in november of december 800 euro energietoeslag.
Na de Tweede Kamer is recent ook de Eerste Kamer akkoord gegaan met het uitkeren van de toeslag.

Automatisch toetsen

Maashorst kiest er voor om bij huishoudens die vorig jaar de energietoeslag kregen automatisch te toetsen of zij dit jaar weer in aanmerking komen. De meeste van deze huishoudens hoeven daardoor niks te doen om de toeslag te krijgen. Degenen die de toeslag niet automatisch ontvangen en denken daar wel recht op te hebben, kunnen vanaf half december alsnog een aanvraag indienen.
De eerste groep huishoudens die recht heeft op de toeslag zijn de huishoudens die eerder ook automatisch in aanmerking kwamen voor de toeslag. Zij ontvangen deze in de tweede helft van november. Voor inwoners die in 2022 een aanvraag indienden en op basis daarvan een toeslag hebben gekregen, volgt een toets of zij ook deze keer in aanmerking komen.  Als dat zo is, ontvangen zij de toeslag in de eerste helft van december.

Aanvragen

Inwoners die half december nog geen toeslag hebben gekregen maar denken daar wel recht op te hebben, kunnen in de tweede helft van december een aanvraag indienen. De voorwaarden om in aanmerking te komen voor de energietoeslag staan in december op deze website en op de gemeentepagina in de huis-aan-huisbladen.

Wethouder Ramona Sour (Zorg en Welzijn): “De kosten voor levensonderhoud en andere zaken zijn fors gestegen in de afgelopen jaren. Voor mensen met een laag inkomen kan dat voor problemen zorgen. In Maashorst zetten we fors in op preventie, want we voorkomen liever dat mensen geldproblemen krijgen. Het is heel fijn dat we hier nogmaals geld voor krijgen van de rijksoverheid, want daarmee geven we deze groep een extra steun in de rug.”

• Groene kwaliteitsimpuls voor Udense flatwijk

17 mei 2024 - Het college van Maashorst wil een groenreserve van 290.000 euro herbestemmen voor de vergroening van de omgeving rond de 9 flats aan de Willem-Alexanderhof en Beatrixhof in Uden. Met dat geld is niet alleen een mooie groene kwaliteitsslag te maken. Ook de toegankelijkheid en sociale veiligheid verbeteren daarmee sterk.

• Onderzoek naar huismus, zwaluw en vleermuis

17 mei 2024 - De gemeente Maashorst doet onderzoek naar de huismus en vleermuis. Daarvoor fietsen veldonderzoekers tot 1 oktober 2024 overdag, ’s avonds en ’s nachts door wijken in de gemeente. Het onderzoek vindt plaats om het isoleren van gebouwen met een laag energielabel (C t/m G) in de toekomst makkelijker te maken voor inwoners.

• Stempas voor Europese Parlementsverkiezing

14 mei 2024 - Met je stempas breng je jouw stem uit tijdens de Europese Parlementsverkiezing op donderdag 6 juni 2024.

• Langere wachttijden in 2024 voor afspraken

14 mei 2024 - In 2024 verlopen veel Nederlandse identiteitskaarten en paspoorten. Veel inwoners vragen daarom een nieuw paspoort of nieuwe identiteitskaart aan. Hierdoor wordt het drukker dan normaal.

Hoe tevreden ben je over deze pagina van de website?