Meerjarige subsidie voor MuzeMobiel

Geplaatst op donderdag 26 oktober 2023

Stichting Muzerijk ontvangt in 2024 een subsidiebedrag van 11.000 euro voor de komende drie jaar (t/m 2026). Dat heeft het college van Gemeente Maashorst besloten. Deze subsidie is bedoeld om het MuzeMobiel-project te ondersteunen.

Wethouder Ramona Sour (Zorg en Welzijn): “De MuzeMobiel helpt mensen om mobiel te blijven en daardoor zijn mensen minder eenzaam. De MuzeMobiel draagt bij aan de kwaliteit van leven, en dat vinden we belangrijk, want iedereen moet in Maashorst mee kunnen doen. We leveren daarnaast met deze subsidie een belangrijke bijdrage aan duurzaam persoonsvervoer in onze gemeente.”

Provincie

Met deze subsidie blijft de MuzeMobiel ook de komende jaren beschikbaar voor inwoners van Bitswijk. Naast de bijdrage van de gemeente (11.000 euro) draagt ook de provincie Noord-Brabant hierin bij (8.000 euro).  

MuzeMobiel biedt kleinschalig en duurzaam vervoer aan voor mensen die zich moeilijk kunnen verplaatsen. Vaak is dit vanwege een beperking of ouderdom. De MuzeMobiel is beschikbaar voor mensen met en zonder zorgindicatie. Daarmee is het een mooie aanvulling op Regiotaxi en regulier openbaar vervoer.

Vrijwilligers

MuzeMobiel is een vrijwilligersinitiatief dat in 2019 is ontstaan in de wijk Bitswijk om bewoners van A naar B te brengen. Inmiddels worden de elektrische ‘karretjes’ ook ingezet voor het vervoer van inwoners die nét buiten Bitswijk wonen. Met de subsidie kan de MuzeMobiel ook de komende jaren blijven rijden.

Meer nieuws

 • Op de plek van het dierenparkje in Volkel

  29 nov 2023 - Op de plek van het dierenparkje in Volkel kunnen 22 sociale huurwoningen voor senioren worden gebouwd. Het college van Maashorst heeft gisteren ingestemd met het ontwerpbestemmingsplan.

 • Repelakker III in Zeeland: 200 woningen

  29 nov 2023 - Het college van burgemeester en wethouders van Maashorst heeft gisteren ingestemd met het ontwerpbestemmingsplan Repelakker III . Dat moet de bouw van 200 woningen in Zeeland mogelijk maken.

 • Akkerwinde III: 97 woningen voor dorp Schaijk

  29 nov 2023 - Het college van Maashorst heeft ingestemd met het ontwerpbestemmingsplan Akkerwinde III in Schaijk. Dat maakt de bouw van 97 woningen mogelijk.

 • Dagbesteding Odiliapeel mag uitbreiden

  29 nov 2023 - Burgemeester en wethouders van Maashorst willen de uitbreiding van de dagbesteding aan de Oosterheidestraat in Odiliapeel toestaan.

Meer nieuws

Hoe tevreden bent u over deze pagina van de website?