Meerjarige subsidie voor MuzeMobiel

Geplaatst op donderdag 26 oktober 2023

Stichting Muzerijk ontvangt in 2024 een subsidiebedrag van 11.000 euro voor de komende drie jaar (t/m 2026). Dat heeft het college van Gemeente Maashorst besloten. Deze subsidie is bedoeld om het MuzeMobiel-project te ondersteunen.

Wethouder Ramona Sour (Zorg en Welzijn): “De MuzeMobiel helpt mensen om mobiel te blijven en daardoor zijn mensen minder eenzaam. De MuzeMobiel draagt bij aan de kwaliteit van leven, en dat vinden we belangrijk, want iedereen moet in Maashorst mee kunnen doen. We leveren daarnaast met deze subsidie een belangrijke bijdrage aan duurzaam persoonsvervoer in onze gemeente.”

Provincie

Met deze subsidie blijft de MuzeMobiel ook de komende jaren beschikbaar voor inwoners van Bitswijk. Naast de bijdrage van de gemeente (11.000 euro) draagt ook de provincie Noord-Brabant hierin bij (8.000 euro).

MuzeMobiel biedt kleinschalig en duurzaam vervoer aan voor mensen die zich moeilijk kunnen verplaatsen. Vaak is dit vanwege een beperking of ouderdom. De MuzeMobiel is beschikbaar voor mensen met en zonder zorgindicatie. Daarmee is het een mooie aanvulling op Regiotaxi en regulier openbaar vervoer.

Vrijwilligers

MuzeMobiel is een vrijwilligersinitiatief dat in 2019 is ontstaan in de wijk Bitswijk om bewoners van A naar B te brengen. Inmiddels worden de elektrische ‘karretjes’ ook ingezet voor het vervoer van inwoners die nét buiten Bitswijk wonen. Met de subsidie kan de MuzeMobiel ook de komende jaren blijven rijden.