Vanaf 1 januari 2024 Milieustraat Maashorst voor alle inwoners Maashorst

Geplaatst op woensdag 1 november 2023

Vanaf 1 januari 2024 hebben we één Milieustraat voor alle inwoners van Maashorst: de Milieustraat Maashorst, Mariniersstraat 1 in Uden. Per januari is het contract met de gemeente Oss afgelopen en is het Duurzaamheidsplein Oss niet meer toegankelijk voor inwoners uit Reek, Schaijk en Zeeland.

Openingstijden

We verruimen de openingstijden omdat meer inwoners van de Milieustraat gebruik gaan maken. De Milieustraat is 6 dagen per week open en gaat vanaf januari 2024 op alle openingsdagen een uur eerder open:

• Maandag t/m vrijdag 12.00 – 17.00 uur
  • Zaterdag 8.00 – 15.00 uur

Houd er rekening mee dat vrijdag en vooral zaterdag de drukste dagen zijn. Kom liever op maandag t/m donderdag, dan is het rustiger.

Milieustraat Maashorst

• Op de Milieustraat Maashorst worden 26 materiaalsoorten gescheiden: 16 stromen zijn gratis, 11 betaald.
    Er zijn twee routes op de Milieustraat; een gratis en een betaalde route. Je rijdt eerst de gratis route. Daarna kom je bij de ingang voor de betaalde route. Zo houd je bij de kassa alleen de betaalde afvalstromen over.
  • Kijk op de plattegrond (PDF, 98.2 kB), zodat je je aanhanger en auto slim kunt laden en minder hoeft uit te zoeken op de Milieustraat zelf. Dat scheelt in tijd.
  • Er kan alleen gepind worden, neem je legitimatie mee.

Inwoners van Reek, Schaijk en Zeeland krijgen nog persoonlijk bericht hierover.

• Op de plek van het dierenparkje in Volkel

29 nov 2023 - Op de plek van het dierenparkje in Volkel kunnen 22 sociale huurwoningen voor senioren worden gebouwd. Het college van Maashorst heeft gisteren ingestemd met het ontwerpbestemmingsplan.

• Repelakker III in Zeeland: 200 woningen

29 nov 2023 - Het college van burgemeester en wethouders van Maashorst heeft gisteren ingestemd met het ontwerpbestemmingsplan Repelakker III . Dat moet de bouw van 200 woningen in Zeeland mogelijk maken.

• Akkerwinde III: 97 woningen voor dorp Schaijk

29 nov 2023 - Het college van Maashorst heeft ingestemd met het ontwerpbestemmingsplan Akkerwinde III in Schaijk. Dat maakt de bouw van 97 woningen mogelijk.

• Dagbesteding Odiliapeel mag uitbreiden

29 nov 2023 - Burgemeester en wethouders van Maashorst willen de uitbreiding van de dagbesteding aan de Oosterheidestraat in Odiliapeel toestaan.