Uden Red Sox naar Kruisweg in Uden

Geplaatst op vrijdag 10 november 2023

Bron: Communicatie

De nieuwe, tijdelijke locatie voor de honk -en softbalclub Uden Red Sox is aan de Kruisweg in Uden. Dat stelt het college voor aan de gemeenteraad, die daar op 14 december over beslist. Daarmee moet een einde komen aan een lange periode van onzekerheid voor de club. 

Vijf jaar geleden werd besloten de Uden Red Sox te verplaatsen van Park Moleneind naar de Boekelsedijk. Daarmee werd ruimte gemaakt voor een herinrichting van Park Moleneind. De beoogde locatie bleek echter niet geschikt, waarna de raad het college begin dit jaar opdracht gaf op zoek te gaan naar een andere locatie voor de Uden Red Sox. Daarop werd een onderzoek gestart, waaruit de
Kruisweg als de meest geschikte locatie naar voren is gekomen.

Opdracht gemeenteraad

Omdat de locatie snel beschikbaar moet zijn en het terrein momenteel niet de goede bestemming heeft, wordt gebruik gemaakt van een speciale regeling, de zogenoemde ‘kruimelgevallenregeling’. De procedure wordt gestart voor een tijdelijk gebruik van tien jaar.
Wethouder Harold van den Broek (Sport): “het is goed dat we kunnen voldoen aan de opdracht om een nieuwe locatie te vinden voor de Uden Red Sox. Binnen de uitgangspunten die de raad heeft gesteld is dit de best mogelijk invulling. En we kunnen nu ook verder met de reconstructie van Park Moleneind. Met deze tijdelijke oplossing voldoen we aan beide opdrachten van de gemeenteraad. De komende jaren benutten we voor het zoeken naar een definitieve locatie voor de Uden Red Sox.” 


De verhuizing van de Uden Red Sox naar deze locatie kost 2,2 miljoen, inclusief de huur van het terrein voor tien jaar. Het beschikbare budget voldoet niet, dat betekent dat er een extra krediet moet worden verstrekt door de gemeenteraad, van 1,7 miljoen.

Royaal

Wethouder Van den Broek: “Het ontwikkelen van een honk- en softbalveld en daarmee het behoud van een sportvereniging binnen de gemeente draagt bij aan ons streven naar goede gezondheid en welzijn, en dat vinden we in Maashorst belangrijk. Niet voor niets staat in ons bestuursakkoord dat breedtesport royaal, en zeker in alle kernen, mogelijk moet zijn in verenigingsverband.”

Voor de eerste bal aan de Kruisweg geslagen wordt, moet er nog wel het nodige gebeuren, zoals bodem- en milieuonderzoeken en de aanleg van het terrein. Dit duurt circa vijf tot acht maanden. Afhankelijk van de uitkomsten van de bodem- en milieuonderzoeken of eventuele onvoorziene omstandigheden, kan de doorlooptijd langer worden.

Meer nieuws

 • Op de plek van het dierenparkje in Volkel

  29 nov 2023 - Op de plek van het dierenparkje in Volkel kunnen 22 sociale huurwoningen voor senioren worden gebouwd. Het college van Maashorst heeft gisteren ingestemd met het ontwerpbestemmingsplan.

 • Repelakker III in Zeeland: 200 woningen

  29 nov 2023 - Het college van burgemeester en wethouders van Maashorst heeft gisteren ingestemd met het ontwerpbestemmingsplan Repelakker III . Dat moet de bouw van 200 woningen in Zeeland mogelijk maken.

 • Akkerwinde III: 97 woningen voor dorp Schaijk

  29 nov 2023 - Het college van Maashorst heeft ingestemd met het ontwerpbestemmingsplan Akkerwinde III in Schaijk. Dat maakt de bouw van 97 woningen mogelijk.

 • Dagbesteding Odiliapeel mag uitbreiden

  29 nov 2023 - Burgemeester en wethouders van Maashorst willen de uitbreiding van de dagbesteding aan de Oosterheidestraat in Odiliapeel toestaan.

Meer nieuws

Hoe tevreden bent u over deze pagina van de website?