Bestemmingsplan buitengebied Uden weer up-to-date

Geplaatst op donderdag 16 november 2023

Bron: Communicatie

Het college van burgemeester en wethouders van Maashorst heeft deze week het ontwerpbestemmingsplan Veegplan voor het buitengebied Uden vastgesteld. Wethouder Franko van Lankvelt (Ruimtelijke ontwikkeling): “Hiermee zijn we ook voor het buitengebied van Uden zo goed als mogelijk voorbereid op de invoering van de Omgevingswet.”

Het oorspronkelijke bestemmingsplan Buitengebied Uden is door de toenmalige gemeente Uden vastgesteld in 2014. Sindsdien zijn door bijvoorbeeld het verlenen van omgevingsvergunningen en andere wijzigingen de nodige planologische aanpassingen gedaan. In het veegplan zijn al die aanpassingen meegenomen. Daarmee is het bestemmingsplan Buitengebied Uden weer up-to-date en actueel.

Leefbaar

“Het is fijn dat we dit veegplan nog voor 1 januari in procedure kunnen brengen,” constateert wethouder Franko van Lankvelt tevreden. “Dan gaat namelijk de Omgevingswet in. Nu gaat dit bestemmingsplan straks automatisch, actueel en ‘kloppend’ over in het omgevingsplan, en gaan we dus zo goed als mogelijk van start met de Omgevingswet.”

Meer nieuws

 • Op de plek van het dierenparkje in Volkel

  29 nov 2023 - Op de plek van het dierenparkje in Volkel kunnen 22 sociale huurwoningen voor senioren worden gebouwd. Het college van Maashorst heeft gisteren ingestemd met het ontwerpbestemmingsplan.

 • Repelakker III in Zeeland: 200 woningen

  29 nov 2023 - Het college van burgemeester en wethouders van Maashorst heeft gisteren ingestemd met het ontwerpbestemmingsplan Repelakker III . Dat moet de bouw van 200 woningen in Zeeland mogelijk maken.

 • Akkerwinde III: 97 woningen voor dorp Schaijk

  29 nov 2023 - Het college van Maashorst heeft ingestemd met het ontwerpbestemmingsplan Akkerwinde III in Schaijk. Dat maakt de bouw van 97 woningen mogelijk.

 • Dagbesteding Odiliapeel mag uitbreiden

  29 nov 2023 - Burgemeester en wethouders van Maashorst willen de uitbreiding van de dagbesteding aan de Oosterheidestraat in Odiliapeel toestaan.

Meer nieuws

Hoe tevreden bent u over deze pagina van de website?