Bestemmingsplan buitengebied Uden weer up-to-date

Geplaatst op donderdag 16 november 2023

Bron: Communicatie

Het college van burgemeester en wethouders van Maashorst heeft deze week het ontwerpbestemmingsplan Veegplan voor het buitengebied Uden vastgesteld. Wethouder Franko van Lankvelt (Ruimtelijke ontwikkeling): “Hiermee zijn we ook voor het buitengebied van Uden zo goed als mogelijk voorbereid op de invoering van de Omgevingswet.”

Het oorspronkelijke bestemmingsplan Buitengebied Uden is door de toenmalige gemeente Uden vastgesteld in 2014. Sindsdien zijn door bijvoorbeeld het verlenen van omgevingsvergunningen en andere wijzigingen de nodige planologische aanpassingen gedaan. In het veegplan zijn al die aanpassingen meegenomen. Daarmee is het bestemmingsplan Buitengebied Uden weer up-to-date en actueel.

Leefbaar

“Het is fijn dat we dit veegplan nog voor 1 januari in procedure kunnen brengen,” constateert wethouder Franko van Lankvelt tevreden. “Dan gaat namelijk de Omgevingswet in. Nu gaat dit bestemmingsplan straks automatisch, actueel en ‘kloppend’ over in het omgevingsplan, en gaan we dus zo goed als mogelijk van start met de Omgevingswet.”

• Groene kwaliteitsimpuls voor Udense flatwijk

17 mei 2024 - Het college van Maashorst wil een groenreserve van 290.000 euro herbestemmen voor de vergroening van de omgeving rond de 9 flats aan de Willem-Alexanderhof en Beatrixhof in Uden. Met dat geld is niet alleen een mooie groene kwaliteitsslag te maken. Ook de toegankelijkheid en sociale veiligheid verbeteren daarmee sterk.

• Onderzoek naar huismus, zwaluw en vleermuis

17 mei 2024 - De gemeente Maashorst doet onderzoek naar de huismus en vleermuis. Daarvoor fietsen veldonderzoekers tot 1 oktober 2024 overdag, ’s avonds en ’s nachts door wijken in de gemeente. Het onderzoek vindt plaats om het isoleren van gebouwen met een laag energielabel (C t/m G) in de toekomst makkelijker te maken voor inwoners.

• Stempas voor Europese Parlementsverkiezing

14 mei 2024 - Met je stempas breng je jouw stem uit tijdens de Europese Parlementsverkiezing op donderdag 6 juni 2024.

• Langere wachttijden in 2024 voor afspraken

14 mei 2024 - In 2024 verlopen veel Nederlandse identiteitskaarten en paspoorten. Veel inwoners vragen daarom een nieuw paspoort of nieuwe identiteitskaart aan. Hierdoor wordt het drukker dan normaal.

Hoe tevreden ben je over deze pagina van de website?