Kroonringen nu ook in Reek, Schaijk en Zeeland

Geplaatst op dinsdag 21 november 2023

Vanaf nu kun je als inwoner van Reek, Schaijk en Zeeland ook een kroonring aanvragen. Kroonringen zijn ringen die aan verkeers- of lantaarnpalen bevestigd worden om zakken met plastic afval aan op te hangen. Een ring heeft meerdere knoppen om de plastic zakken aan op te hangen. Aan elke knop is plaats voor meerdere zakken. Dit voorkomt het wegwaaien van de zakken.

Voorwaarden

Je kunt de kroonring alleen aanvragen voor een verkeers- of lantaarnpaal als deze direct voor je eigen huis staat (niet voor verderop in de straat). Ook mensen uit de buurt mogen volle PBD-zakken aan de kroonring ophangen.

Aanvragen

De kroonring is gratis. Je kunt hem online aanvragen. We starten na 1 december met het plaatsen van de kroonringen. Afhankelijk van het aantal aanvragen kan het een aantal weken of langer duren voor plaatsing.

Wanneer en hoe het PBD voor inzameling aanbieden?

 • Knoop de zak goed dicht. Dan valt er tijdens de inzameling geen afval uit.
 • Bewaar de volle PBD-zak thuis tot inzameling.
 • Zet je volle zak op de inzameldag vóór 07.30 uur aan straat.

Meer informatie

Op deze pagina vind je informatie over het goed scheiden van afval. Waar je PBD-zakken kunt halen, lees je hier.

Meer nieuws

 • Op de plek van het dierenparkje in Volkel

  29 nov 2023 - Op de plek van het dierenparkje in Volkel kunnen 22 sociale huurwoningen voor senioren worden gebouwd. Het college van Maashorst heeft gisteren ingestemd met het ontwerpbestemmingsplan.

 • Repelakker III in Zeeland: 200 woningen

  29 nov 2023 - Het college van burgemeester en wethouders van Maashorst heeft gisteren ingestemd met het ontwerpbestemmingsplan Repelakker III . Dat moet de bouw van 200 woningen in Zeeland mogelijk maken.

 • Akkerwinde III: 97 woningen voor dorp Schaijk

  29 nov 2023 - Het college van Maashorst heeft ingestemd met het ontwerpbestemmingsplan Akkerwinde III in Schaijk. Dat maakt de bouw van 97 woningen mogelijk.

 • Dagbesteding Odiliapeel mag uitbreiden

  29 nov 2023 - Burgemeester en wethouders van Maashorst willen de uitbreiding van de dagbesteding aan de Oosterheidestraat in Odiliapeel toestaan.

Meer nieuws

Hoe tevreden bent u over deze pagina van de website?