Kroonringen nu ook in Reek, Schaijk en Zeeland

Geplaatst op dinsdag 21 november 2023

Vanaf nu kun je als inwoner van Reek, Schaijk en Zeeland ook een kroonring aanvragen. Kroonringen zijn ringen die aan verkeers- of lantaarnpalen bevestigd worden om zakken met plastic afval aan op te hangen. Een ring heeft meerdere knoppen om de plastic zakken aan op te hangen. Aan elke knop is plaats voor meerdere zakken. Dit voorkomt het wegwaaien van de zakken.

Voorwaarden

Je kunt de kroonring alleen aanvragen voor een verkeers- of lantaarnpaal als deze direct voor je eigen huis staat (niet voor verderop in de straat). Ook mensen uit de buurt mogen volle PBD-zakken aan de kroonring ophangen.

Aanvragen

De kroonring is gratis. Je kunt hem online aanvragen. We starten na 1 december met het plaatsen van de kroonringen. Afhankelijk van het aantal aanvragen kan het een aantal weken of langer duren voor plaatsing.

Wanneer en hoe het PBD voor inzameling aanbieden?

• Knoop de zak goed dicht. Dan valt er tijdens de inzameling geen afval uit.
  • Bewaar de volle PBD-zak thuis tot inzameling.
  • Zet je volle zak op de inzameldag vóór 07.30 uur aan straat.

Meer informatie

Op deze pagina vind je informatie over het goed scheiden van afval. Waar je PBD-zakken kunt halen, lees je hier.

• Groene kwaliteitsimpuls voor Udense flatwijk

17 mei 2024 - Het college van Maashorst wil een groenreserve van 290.000 euro herbestemmen voor de vergroening van de omgeving rond de 9 flats aan de Willem-Alexanderhof en Beatrixhof in Uden. Met dat geld is niet alleen een mooie groene kwaliteitsslag te maken. Ook de toegankelijkheid en sociale veiligheid verbeteren daarmee sterk.

• Onderzoek naar huismus, zwaluw en vleermuis

17 mei 2024 - De gemeente Maashorst doet onderzoek naar de huismus en vleermuis. Daarvoor fietsen veldonderzoekers tot 1 oktober 2024 overdag, ’s avonds en ’s nachts door wijken in de gemeente. Het onderzoek vindt plaats om het isoleren van gebouwen met een laag energielabel (C t/m G) in de toekomst makkelijker te maken voor inwoners.

• Stempas voor Europese Parlementsverkiezing

14 mei 2024 - Met je stempas breng je jouw stem uit tijdens de Europese Parlementsverkiezing op donderdag 6 juni 2024.

• Langere wachttijden in 2024 voor afspraken

14 mei 2024 - In 2024 verlopen veel Nederlandse identiteitskaarten en paspoorten. Veel inwoners vragen daarom een nieuw paspoort of nieuwe identiteitskaart aan. Hierdoor wordt het drukker dan normaal.

Hoe tevreden ben je over deze pagina van de website?