Start bouw 30 huurappartementen voor senioren in Zeeland

Geplaatst op vrijdag 24 november 2023

Bron: Communicatie

Wethouder Franko van Lankvelt (Wonen) gaf vrijdagochtend 24 november samen met Carly Jansen, bestuurder van woningcorporatie Mooiland en Bart van Roy van Bouwmij. Janssen het startsein voor de bouw van 30 huurappartementen aan de Kerkstraat Oost in Zeeland.

Mooiland bouwt aan de Kerkstraat Oost in Zeeland 30 levensloopbestendige appartementen voor sociale huur. De appartementen zijn verdeeld over twee bouwblokken, elk met twee bouwlagen plus kap. De appartementen worden duurzaam gebouwd en energiezuinig verwarmd of gekoeld met een bodemwarmtepomp.

De appartementen zijn bedoeld voor met name senioren. “Op een mooie locatie in het centrum”, zegt wethouder Franko van Lankvelt. “Met deze appartementen voorzien we niet alleen in de woonbehoefte van deze specifieke doelgroep in Zeeland. Ze brengen namelijk ook de doorstroming op gang. De gezinswoningen die doorstromende senioren achterlaten, komen daardoor weer vrij voor jonge gezinnen.”

• Samen denken, samen doen - concept participatiebeleid

28 feb 2024 - Burgemeester en wethouders van de gemeente Maashorst maken bekend dat het concept Participatiebeleid gemeente Maashorst met ingang van donderdag 29 februari 2024 gedurende zes weken, dus tot en met woensdag 10 april 2024, ter inzage ligt.

• Politiekids officieel van start met beëdiging

27 feb 2024 - Met het uitspreken van een officiële eed zijn 13 leerlingen van kindcentrum Aventurijn, Kindcentrum Speleon en Kindplein ‘t Centrum woensdagmiddag 21 februari in het bijzijn van familie officieel beëdigd als Politiekids.

• Eerste editie van ‘Ontmoeting natuurgebied De Maashorst’ op 14 maart

27 feb 2024 - Donderdagavond 14 maart vindt in Nistelrode de eerste editie plaats van een nieuwe, brede informatie- en participatiebijeenkomst: Ontmoeting natuurgebied De Maashorst.

• Concept participatiebeleid gemeente Maashorst

27 feb 2024 - Het concept Participatiebeleid van de gemeente Maashorst ligt met ingang van donderdag 29 februari 2024 gedurende zes weken, dus tot en met woensdag 10 april 2024, ter inzage.