Orange the world: veilige wereld voor vrouwen

Geplaatst op maandag 27 november 2023

Tot 10 december loopt de campagne Orange the world tegen geweld tegen vrouwen en meisjes. De Orange the World-campagne heeft als doel bewustwording te creëren over geweld tegen vrouwen en meisjes. De campagne vindt ieder jaar plaats van 25 november t/m 10 december. Wethouder Ramona Sour (Zorg en Welzijn): “In 2023 is het thema ‘Veilig, overal en altijd’. Het doel is om zoveel mogelijk mensen te betrekken bij het voorkomen en bestrijden van geweld tegen vrouwen en meisjes. Als gemeente Maashorst steunen we deze campagne van harte.”

Hoe herken je geweld tegen vrouwen? Waar moet je op letten? Wat kun je doen als je iets ziet gebeuren?

Geweld tegen vrouwen

• Wereldwijd heeft 1 op de 3 vrouwen te maken met fysiek, psychisch en/of seksueel geweld.
  • 1 op de 10 vrouwelijke studenten wordt verkracht tijdens haar studie.
  • 80% van al het seksueel geweld gebeurt door een bekende van het slachtoffer.

Wat kun jij doen?

Wat kun jij doen als je getuige bent van geweld tegen vrouwen of meisjes? Er zijn veel opties, bijvoorbeeld:

• Niet wegkijken als je iets ziet gebeuren tussen collega’s op je werk.
  • Ertussen gaan staan als iemand geïntimideerd wordt in het openbaar vervoer.
  • Een steunend commentaar posten als iemand wordt geïntimideerd op sociale media.
  • Een teamgenoot helpen met melden van grensoverschrijdend gedrag op je sportclub (bijv. via ‘Een held belt’,
    088 – 3 68 68 13).
  • Op De #medestander pledge, 5 punten - Orange the World (Deze link gaat naar een andere website) kun je nog meer lezen over wat jij kunt doen in situaties waarbij geweld voorkomt.

• Vele regen vertraagt groenonderhoud

10 jun 2024 - Er is de afgelopen maanden veel regen gevallen. We kunnen het groenonderhoud om die reden niet overal uitvoeren zoals gebruikelijk.

• Informatieavond Omklap N605 Volkel

7 jun 2024 - Maashorst en provincie Noord-Brabant werken samen aan de Omklap N605 Volkel. Het ontwerp krijgt steeds meer vorm. Tijdens een inloopavond op maandag 17 juni 2024 kun je de tekeningen zien en geven we uitleg over de plannen.

• Bereikbaarheid in de regio

7 jun 2024 - Een goede bereikbaarheid in onze regio is belangrijk. Daarom willen we graag weten welk vervoer onze inwoners gebruiken en welke problemen ze daarbij mogelijk tegenkomen. Ook horen we graag jouw wensen en ideeën. Vul jij de vragenlijst in?

• De mobiele milieustraat is onderweg

7 jun 2024 - Lever je klein grof huishoudelijk afval gratis in en help mee afval scheiden. We maken het je graag makkelijk.

Hoe tevreden ben je over deze pagina van de website?