Veel werk verricht tijdens de verkiezingen

Geplaatst op dinsdag 28 november 2023

Bron: Team verkiezingen

Woensdag 22 november 2023 vonden de Tweede Kamerverkiezingen plaats. Verspreid over de zes kernen in Maashorst kon iedereen die dag zijn stem uitbrengen. Medewerkers, vrijwilligers en alle andere betrokkenen werkten de afgelopen weken hard om alles in goede banen te leiden. Met een opkomstpercentage van 80.2%, hoger dan het landelijk gemiddelde, mag er dan ook worden gezegd dat hun inzet is beloond.

Al ruim voor de verkiezingsdag werd begonnen met de voorbereidingen. Een projectgroep bestaande uit medewerkers met verschillende achtergronden werd opgestart en stembureaulocaties werden onderzocht en benaderd.

De verkiezingsdag zelf begon al vroeg voor medewerkers en vrijwilligers. Vanaf 06.00 uur werden alle stemkoffers en overige materialen uitgereikt aan de voorzitters van de stembureaus. Zij waren onder andere verantwoordelijk voor een goed verloop van het stemproces. Direct nadat niet meer gestemd kon worden om 21.00 uur begon de telling van de stemmen op partijniveau. Door goede samenwerking tussen medewerkers en vrijwilligers verliep dit soepel. Vrij snel was de uitslag bekend.

Daags na de verkiezingen stond een laatste taak op het programma; het tellen van de stemmen op kandidaatniveau. Zowel in het gemeentehuis als in theater Markant werkte een grote groep mensen een hele dag hard. Nadat de laatste stem was geteld zat het werk er voor de meesten op. Alles verliep goed en de goede voorbereidingen en het harde werken van veel mensen hielpen daaraan mee.

• Samen denken, samen doen - concept participatiebeleid

28 feb 2024 - Burgemeester en wethouders van de gemeente Maashorst maken bekend dat het concept Participatiebeleid gemeente Maashorst met ingang van donderdag 29 februari 2024 gedurende zes weken, dus tot en met woensdag 10 april 2024, ter inzage ligt.

• Politiekids officieel van start met beëdiging

27 feb 2024 - Met het uitspreken van een officiële eed zijn 13 leerlingen van kindcentrum Aventurijn, Kindcentrum Speleon en Kindplein ‘t Centrum woensdagmiddag 21 februari in het bijzijn van familie officieel beëdigd als Politiekids.

• Eerste editie van ‘Ontmoeting natuurgebied De Maashorst’ op 14 maart

27 feb 2024 - Donderdagavond 14 maart vindt in Nistelrode de eerste editie plaats van een nieuwe, brede informatie- en participatiebijeenkomst: Ontmoeting natuurgebied De Maashorst.

• Concept participatiebeleid gemeente Maashorst

27 feb 2024 - Het concept Participatiebeleid van de gemeente Maashorst ligt met ingang van donderdag 29 februari 2024 gedurende zes weken, dus tot en met woensdag 10 april 2024, ter inzage.