Bitswijk Uden: bouw huizen en appartementen mogelijk

Geplaatst op woensdag 29 november 2023

Aan de Bitswijk 9-11 in Uden kunnen twaalf appartementen en vijf grondgebonden woningen worden gebouwd. Het college van Maashorst heeft deze week ingestemd met het ontwerpbestemmingsplan.

De initiatiefnemers hebben voor het perceel aan de Bitswijk 9-11 in Uden een plan ontwikkeld waarin de bouw wordt gerealiseerd van twaalf appartementen en vijf grondgebonden woningen. De grondgebonden woningen worden aangeboden in de koopsector en zijn bedoeld voor doorstromers en starters. De appartementen zijn deels wat groter dan in het centrum en zijn geschikt voor starters, kleinere huishoudens en ouderen – en daarmee bevorderen ze ook de doorstroming.

Het geldende bestemmingsplan voor Bitswijk 9-11 in Uden staat woningenbouw in deze vorm niet toe. “Om de bouw op deze locatie toch mogelijk te maken, wil het college graag meewerken aan het aanpassen van de bestemming”, zegt wethouder Franko van Lankvelt (Ruimtelijke ontwikkeling, Wonen). “De grond ligt al geruime tijd braak. Met de bouw van de woningen en het appartementencomplex krijgt deze plek een passende invulling. En het is natuurlijk ook fijn dat er voor starters en kleine huishoudens wordt gebouwd. De woningen voorzien daarmee zeker in een behoefte.”

Het ontwerpbestemmingsplan ligt ter inzage. De gemeenteraad beslist te zijner tijd over het bestemmingsplan.

Meer nieuws

Meer nieuws

Hoe tevreden ben je over deze pagina van de website?