Bitswijk Uden: bouw huizen en appartementen mogelijk

Geplaatst op woensdag 29 november 2023

Aan de Bitswijk 9-11 in Uden kunnen twaalf appartementen en vijf grondgebonden woningen worden gebouwd. Het college van Maashorst heeft deze week ingestemd met het ontwerpbestemmingsplan.

De initiatiefnemers hebben voor het perceel aan de Bitswijk 9-11 in Uden een plan ontwikkeld waarin de bouw wordt gerealiseerd van twaalf appartementen en vijf grondgebonden woningen. De grondgebonden woningen worden aangeboden in de koopsector en zijn bedoeld voor doorstromers en starters. De appartementen zijn deels wat groter dan in het centrum en zijn geschikt voor starters, kleinere huishoudens en ouderen – en daarmee bevorderen ze ook de doorstroming.

Het geldende bestemmingsplan voor Bitswijk 9-11 in Uden staat woningenbouw in deze vorm niet toe. “Om de bouw op deze locatie toch mogelijk te maken, wil het college graag meewerken aan het aanpassen van de bestemming”, zegt wethouder Franko van Lankvelt (Ruimtelijke ontwikkeling, Wonen). “De grond ligt al geruime tijd braak. Met de bouw van de woningen en het appartementencomplex krijgt deze plek een passende invulling. En het is natuurlijk ook fijn dat er voor starters en kleine huishoudens wordt gebouwd. De woningen voorzien daarmee zeker in een behoefte.”

Het ontwerpbestemmingsplan ligt ter inzage. De gemeenteraad beslist te zijner tijd over het bestemmingsplan.

• Maashorst: 310 nieuwe woningen in 2023

23 feb 2024 - Binnen de gemeente Maashorst kregen vorig jaar 310 huishoudens de sleutels van een nieuw huis. “Met dit aantal nieuwe woningen liggen we zelfs voor op schema met onze bouwplannen”, constateert wethouder Franko van Lankvelt (Wonen) tevreden.

• Samenwerking Gemeente en GGD : ‘Gezonde start voor ieder kind’

21 feb 2024 - Niet ieder kind heeft een gezonde start van zijn/haar leven, terwijl juist de eerste 1000 dagen rondom de geboorte in grote mate de kansen voor later bepalen. Hiervoor biedt het actieprogramma Kansrijke Start ondersteuning.

• Onze bermen worden nog mooier voor mens en dier

20 feb 2024 - Rondom de prachtige zandwegen in onze gemeente zijn interessante veranderingen gaande om de natuur te verbeteren. Problemen zoals het breder worden van de zandwegen, door bijvoorbeeld onderhoud, worden nu aangepakt met de nadruk op het herstellen van de biodiversiteit.

• Geen avondopenstelling van Burgerzaken op dinsdag 12 maart

20 feb 2024 - Dinsdagavond 12 maart is er géén avondopenstelling van Burgerzaken. Dit in verband met de installatie van Hans van der Pas tot nieuwe burgemeester van Maashorst.