Rechter verbiedt opening asielopvang op 11 december in Van der Valk hotel Uden

Geplaatst op vrijdag 8 december 2023

Bron: Communicatie

De rechter heeft uitspraak gedaan in het kort geding over de voorgenomen start van een asielopvang in het Van der Valk Hotel in Uden, dat is aangespannen door een aantal omwonenden van de beoogde locatie. Hij heeft daarin geoordeeld dat opening op 11 december aanstaande niet door mag gaan.

Met respect voor de onafhankelijkheid van de rechtspraak, betreuren wij dat de opening moet worden uitgesteld. De druk om asielzoekers humaan op te vangen, is alleen maar toegenomen. Met het uitstel van de opening zoals nu het gevolg lijkt, wordt die druk nog groter. In die zin vinden wij de uitspraak zeer teleurstellend.

We zullen nu de uitspraak verder bestuderen om te bezien welke mogelijkheden dan wel consequenties uit deze uitspraak volgen. We komen hier zo spoedig mogelijk op terug.”

Zodra er meer duidelijkheid is, zullen wij jullie daarover informeren

Meer nieuws

 • Vele regen vertraagt groenonderhoud

  10 jun 2024 - Er is de afgelopen maanden veel regen gevallen. We kunnen het groenonderhoud om die reden niet overal uitvoeren zoals gebruikelijk.

 • Informatieavond Omklap N605 Volkel

  7 jun 2024 - Maashorst en provincie Noord-Brabant werken samen aan de Omklap N605 Volkel. Het ontwerp krijgt steeds meer vorm. Tijdens een inloopavond op maandag 17 juni 2024 kun je de tekeningen zien en geven we uitleg over de plannen.

 • Bereikbaarheid in de regio

  7 jun 2024 - Een goede bereikbaarheid in onze regio is belangrijk. Daarom willen we graag weten welk vervoer onze inwoners gebruiken en welke problemen ze daarbij mogelijk tegenkomen. Ook horen we graag jouw wensen en ideeën. Vul jij de vragenlijst in?

 • De mobiele milieustraat is onderweg

  7 jun 2024 - Lever je klein grof huishoudelijk afval gratis in en help mee afval scheiden. We maken het je graag makkelijk.

Meer nieuws

Hoe tevreden ben je over deze pagina van de website?