Rechter verbiedt opening asielopvang op 11 december in Van der Valk hotel Uden

Geplaatst op vrijdag 8 december 2023

Bron: Communicatie

De rechter heeft uitspraak gedaan in het kort geding over de voorgenomen start van een asielopvang in het Van der Valk Hotel in Uden, dat is aangespannen door een aantal omwonenden van de beoogde locatie. Hij heeft daarin geoordeeld dat opening op 11 december aanstaande niet door mag gaan.

Met respect voor de onafhankelijkheid van de rechtspraak, betreuren wij dat de opening moet worden uitgesteld. De druk om asielzoekers humaan op te vangen, is alleen maar toegenomen. Met het uitstel van de opening zoals nu het gevolg lijkt, wordt die druk nog groter. In die zin vinden wij de uitspraak zeer teleurstellend.

We zullen nu de uitspraak verder bestuderen om te bezien welke mogelijkheden dan wel consequenties uit deze uitspraak volgen. We komen hier zo spoedig mogelijk op terug.”

Zodra er meer duidelijkheid is, zullen wij jullie daarover informeren

• Maashorst: 310 nieuwe woningen in 2023

23 feb 2024 - Binnen de gemeente Maashorst kregen vorig jaar 310 huishoudens de sleutels van een nieuw huis. “Met dit aantal nieuwe woningen liggen we zelfs voor op schema met onze bouwplannen”, constateert wethouder Franko van Lankvelt (Wonen) tevreden.

• Samenwerking Gemeente en GGD : ‘Gezonde start voor ieder kind’

21 feb 2024 - Niet ieder kind heeft een gezonde start van zijn/haar leven, terwijl juist de eerste 1000 dagen rondom de geboorte in grote mate de kansen voor later bepalen. Hiervoor biedt het actieprogramma Kansrijke Start ondersteuning.

• Onze bermen worden nog mooier voor mens en dier

20 feb 2024 - Rondom de prachtige zandwegen in onze gemeente zijn interessante veranderingen gaande om de natuur te verbeteren. Problemen zoals het breder worden van de zandwegen, door bijvoorbeeld onderhoud, worden nu aangepakt met de nadruk op het herstellen van de biodiversiteit.

• Geen avondopenstelling van Burgerzaken op dinsdag 12 maart

20 feb 2024 - Dinsdagavond 12 maart is er géén avondopenstelling van Burgerzaken. Dit in verband met de installatie van Hans van der Pas tot nieuwe burgemeester van Maashorst.