Let op! Heb je binnenkort een nieuw paspoort, ID-kaart of rijbewijs nodig? De wachttijden zijn een stuk langer dan je van ons gewend bent. Maak daarom op tijd een afspraak. Meer informatie vind je in dit nieuwsbericht.

Rechter verbiedt opening asielopvang op 11 december in Van der Valk hotel Uden

Geplaatst op vrijdag 8 december 2023

Bron: Communicatie

De rechter heeft uitspraak gedaan in het kort geding over de voorgenomen start van een asielopvang in het Van der Valk Hotel in Uden, dat is aangespannen door een aantal omwonenden van de beoogde locatie. Hij heeft daarin geoordeeld dat opening op 11 december aanstaande niet door mag gaan.

Met respect voor de onafhankelijkheid van de rechtspraak, betreuren wij dat de opening moet worden uitgesteld. De druk om asielzoekers humaan op te vangen, is alleen maar toegenomen. Met het uitstel van de opening zoals nu het gevolg lijkt, wordt die druk nog groter. In die zin vinden wij de uitspraak zeer teleurstellend.

We zullen nu de uitspraak verder bestuderen om te bezien welke mogelijkheden dan wel consequenties uit deze uitspraak volgen. We komen hier zo spoedig mogelijk op terug.”

Zodra er meer duidelijkheid is, zullen wij jullie daarover informeren

Meer nieuws

Meer nieuws

Hoe tevreden ben je over deze pagina van de website?