Let op! Heb je binnenkort een nieuw paspoort, ID-kaart of rijbewijs nodig? De wachttijden zijn een stuk langer dan je van ons gewend bent.
Maak daarom op tijd een afspraak. Meer informatie vind je in dit nieuwsbericht.

37 appartementen in centrum Uden

Geplaatst op donderdag 14 december 2023

De bouw van 37 appartementen in het centrum van Uden. Dat wordt mogelijk nu het college van burgemeester en wethouders van Maashorst deze week het ontwerpbestemmingsplan Marktstraat 11-13 heeft vastgesteld.

Het complex komt op de plek waar nu nog een kookwinkel is, (nr 11) en voorheen een fietsenzaak (nr 13) was gevestigd. Op de begane grond komt een nieuw, modern winkelpand voor de kookwinkel. Aan de achterzijde grenzen de panden aan de Oranjestraat. De nieuwe ontwikkeling maakt gebruik van het hele perceel tussen de Marktstraat en de Oranjestraat.

Herontwikkelen Wethouder Franko van Lankvelt (wonen): “Dit is een mooi plan: het herontwikkelen van een bestaande locatie. We behouden de winkelfunctie op de begane grond, en we krijgen veel extra woningen in drie lagen. Een derde deel is sociale koop, een derde deel bouwen we levensloopbestendig. Het laatste deel krijgt de bestemming geclusterd wonen. Daar komen dus gemeenschappelijke voorzieningen, voor bijzondere doelgroepen. Een prachtig programma, op een heel mooie plek midden in het centrum van Uden.

Het ontwerpbestemmingsplan is in te zien op ruimtelijkeplannen.nl (Deze link gaat naar een andere website). De gemeenteraad van Maashorst beslist na de periode waarin het plan ter inzage ligt over vaststelling van het bestemmingsplan.

Meer nieuws

 • Maashorst: 310 nieuwe woningen in 2023

  23 feb 2024 - Binnen de gemeente Maashorst kregen vorig jaar 310 huishoudens de sleutels van een nieuw huis. “Met dit aantal nieuwe woningen liggen we zelfs voor op schema met onze bouwplannen”, constateert wethouder Franko van Lankvelt (Wonen) tevreden.

 • Samenwerking Gemeente en GGD : ‘Gezonde start voor ieder kind’

  21 feb 2024 - Niet ieder kind heeft een gezonde start van zijn/haar leven, terwijl juist de eerste 1000 dagen rondom de geboorte in grote mate de kansen voor later bepalen. Hiervoor biedt het actieprogramma Kansrijke Start ondersteuning.

 • Onze bermen worden nog mooier voor mens en dier

  20 feb 2024 - Rondom de prachtige zandwegen in onze gemeente zijn interessante veranderingen gaande om de natuur te verbeteren. Problemen zoals het breder worden van de zandwegen, door bijvoorbeeld onderhoud, worden nu aangepakt met de nadruk op het herstellen van de biodiversiteit.

 • Geen avondopenstelling van Burgerzaken op dinsdag 12 maart

  20 feb 2024 - Dinsdagavond 12 maart is er géén avondopenstelling van Burgerzaken. Dit in verband met de installatie van Hans van der Pas tot nieuwe burgemeester van Maashorst.

Meer nieuws

Hoe tevreden bent u over deze pagina van de website?