37 appartementen in centrum Uden

Geplaatst op donderdag 14 december 2023

De bouw van 37 appartementen in het centrum van Uden. Dat wordt mogelijk nu het college van burgemeester en wethouders van Maashorst deze week het ontwerpbestemmingsplan Marktstraat 11-13 heeft vastgesteld.

Het complex komt op de plek waar nu nog een kookwinkel is, (nr 11) en voorheen een fietsenzaak (nr 13) was gevestigd. Op de begane grond komt een nieuw, modern winkelpand voor de kookwinkel. Aan de achterzijde grenzen de panden aan de Oranjestraat. De nieuwe ontwikkeling maakt gebruik van het hele perceel tussen de Marktstraat en de Oranjestraat.

Herontwikkelen Wethouder Franko van Lankvelt (wonen): “Dit is een mooi plan: het herontwikkelen van een bestaande locatie. We behouden de winkelfunctie op de begane grond, en we krijgen veel extra woningen in drie lagen. Een derde deel is sociale koop, een derde deel bouwen we levensloopbestendig. Het laatste deel krijgt de bestemming geclusterd wonen. Daar komen dus gemeenschappelijke voorzieningen, voor bijzondere doelgroepen. Een prachtig programma, op een heel mooie plek midden in het centrum van Uden.

Het ontwerpbestemmingsplan is in te zien op ruimtelijkeplannen.nl (Deze link gaat naar een andere website). De gemeenteraad van Maashorst beslist na de periode waarin het plan ter inzage ligt over vaststelling van het bestemmingsplan.

• Samen werken aan veiligheid

30 mei 2024 - Zaterdag 1 juni word je op de Markt in Uden ondergedompeld in het thema veiligheid. Onder andere brandweer, politie, defensie, reddingsbrigade en Regionale Ambulancevoorziening staan van 10.00 tot 16.00 uur paraat. Ze geven unieke demo's, tips en vertellen hoe jij zelf kan bijdragen aan een veiligere leefomgeving.

• Niemeskant: 186 woningen voor Volkel (Besluit)

30 mei 2024 - Het college van B en W van Maashorst heeft deze week besloten het bestemmingsplan voor Niemeskant aan te bieden aan de gemeenteraad. Als de raad ermee instemt, maakt dat de weg vrij voor de bouw van 186 woningen in Volkel.

• Tijdelijk exploitatieverbod kinderopvang XXS opgeheven

30 mei 2024 - Deze week heeft het college van B&W van Maashorst het voorgenomen tijdelijk exploitatieverbod van kinderopvang XXS in Uden opgeheven.

• Maashorst bezorgt Sporthal de Stigt duurzaamheidsboost

30 mei 2024 - Deze week heeft het college van B&W ingestemd met de verduurzaming van Sporthal de Stigt in Uden, die uiteindelijk moet leiden tot een energie-neutrale sporthal. Voor de beoogde duurzaamheidsstappen moet de raad nog wel akkoord gaan met een bruto krediet van € 477.000,-.

Hoe tevreden ben je over deze pagina van de website?