De Omgevingswet gaat in op 1 januari 2024

Geplaatst op dinsdag 19 december 2023

Per 1 januari 2024 gaat de nieuwe Omgevingswet in. Eén wet die alles regelt voor de ruimte waarin we wonen, werken en ontspannen: de fysieke leefomgeving. Deze nieuwe wet vervangt alle andere wetten en regels voor veel van wat je buiten ziet, ruikt en hoort.

Ga je een huis verbouwen, organiseer je een evenement, of wil je als ondernemer jouw bedrijfspand uitbreiden? Let dan even op! Vanaf 1 januari 2024 is het nieuwe landelijke Omgevingsloket de plek om uit te zoeken of voor jouw plan een vergunning nodig is, of dat je kunt volstaan met een melding.

Voor meer informatie kijk op onze website (Deze link gaat naar een andere website).

• Maashorst: 310 nieuwe woningen in 2023

23 feb 2024 - Binnen de gemeente Maashorst kregen vorig jaar 310 huishoudens de sleutels van een nieuw huis. “Met dit aantal nieuwe woningen liggen we zelfs voor op schema met onze bouwplannen”, constateert wethouder Franko van Lankvelt (Wonen) tevreden.

• Samenwerking Gemeente en GGD : ‘Gezonde start voor ieder kind’

21 feb 2024 - Niet ieder kind heeft een gezonde start van zijn/haar leven, terwijl juist de eerste 1000 dagen rondom de geboorte in grote mate de kansen voor later bepalen. Hiervoor biedt het actieprogramma Kansrijke Start ondersteuning.

• Onze bermen worden nog mooier voor mens en dier

20 feb 2024 - Rondom de prachtige zandwegen in onze gemeente zijn interessante veranderingen gaande om de natuur te verbeteren. Problemen zoals het breder worden van de zandwegen, door bijvoorbeeld onderhoud, worden nu aangepakt met de nadruk op het herstellen van de biodiversiteit.

• Geen avondopenstelling van Burgerzaken op dinsdag 12 maart

20 feb 2024 - Dinsdagavond 12 maart is er géén avondopenstelling van Burgerzaken. Dit in verband met de installatie van Hans van der Pas tot nieuwe burgemeester van Maashorst.