Maashorst bereidt zich voor op vorst

Geplaatst op vrijdag 5 januari 2024

Bron: Communicatie

Zie je een gevaarlijke situatie? Meld deze dan

De afgelopen weken was het in Nederland, en ook in Maashorst, kletsnat. De bodem is door de maandenlange regen verzadigd als een volle spons en weilanden staan blank. De waterschappen hielden en houden de situatie zorgvuldig in de gaten en nemen maatregelen als dat nodig is. Na vandaag is het volgens de voorspellingen een tijdje droog, wat gunstig is.

Storingsdienst gemeente 24 uur per dag bereikbaar

Door het hoge water was er op verschillende plekken in onze gemeente wateroverlast. Onze storingsdienst was daarom 24 uur per dag bereikbaar en inzetbaar. We controleerden onder meer continu het riool om vervelende situaties te voorkomen, en op diverse plekken losten we klachten op. Daar waar nodig zetten we wegen of fietspaden af. Dankzij meldingen van inwoners konden we actie ondernemen op plekken waar het nodig was.

Voorbereiden op vorst

Voor komende week is vorst voorspeld. Zeker met het vele water is het belangrijk ons daar goed op voor te bereiden. Bepaalde fietspaden of wegen waar veel water op ligt (vanwege de lage ligging) zijn uit voorzorg afgezet, omdat ze bevriezen en glad worden. Ook gaan we preventief met gladheidsbestrijding (strooien) aan de slag.

Gevaarlijke situatie? Meld deze

Zie je een gevaarlijke situatie met betrekking tot wateroverlast of gladheid? Meld deze dan via onze website www.gemeentemaashorst.nl via de knop ‘Melding doen’. Meldingen die niet kunnen wachten tot de eerstvolgende werkdag kun je melden bij de storingsdienst via telefoonnummer 06 - 13 89 12 78.

Wateroverlast - Wie bel ik?

• Maashorst: 310 nieuwe woningen in 2023

23 feb 2024 - Binnen de gemeente Maashorst kregen vorig jaar 310 huishoudens de sleutels van een nieuw huis. “Met dit aantal nieuwe woningen liggen we zelfs voor op schema met onze bouwplannen”, constateert wethouder Franko van Lankvelt (Wonen) tevreden.

• Samenwerking Gemeente en GGD : ‘Gezonde start voor ieder kind’

21 feb 2024 - Niet ieder kind heeft een gezonde start van zijn/haar leven, terwijl juist de eerste 1000 dagen rondom de geboorte in grote mate de kansen voor later bepalen. Hiervoor biedt het actieprogramma Kansrijke Start ondersteuning.

• Onze bermen worden nog mooier voor mens en dier

20 feb 2024 - Rondom de prachtige zandwegen in onze gemeente zijn interessante veranderingen gaande om de natuur te verbeteren. Problemen zoals het breder worden van de zandwegen, door bijvoorbeeld onderhoud, worden nu aangepakt met de nadruk op het herstellen van de biodiversiteit.

• Geen avondopenstelling van Burgerzaken op dinsdag 12 maart

20 feb 2024 - Dinsdagavond 12 maart is er géén avondopenstelling van Burgerzaken. Dit in verband met de installatie van Hans van der Pas tot nieuwe burgemeester van Maashorst.