Informatie- en dialoogbijeenkomst ‘Samen voor een leefbare Peel’

Datum: maandag 29 januari 2024
Einde: 21:30 uur
Waar: Het Witte Huis, Reekseweg 7, Zeeland

In het afgelopen jaar hebben we de haalbaarheid van experimentele initiatieven in De Peel onderzocht. Daarvoor zijn eerder al bijeenkomsten georganiseerd en keukentafelgesprekken gevoerd met belanghebbenden. Ook zijn onderzoeken gedaan. Tijdens een volgende bijeenkomst op 29 januari brengen we je graag op de hoogte van de actuele stand van zaken. Je bent van harte welkom.

Op de agenda staan:

• Ons voorstel voor randvoorwaarden waaronder experimentele initiatieven in De Peel zijn toegestaan. Het gaat nadrukkelijk om een concept. We gaan er graag met jullie over in gesprek.
  • Een toelichting op een of enkele voorbeelden van experimentele initiatieven, waaronder in elk geval Stichting Peel Natuurdorpen en Creabitat.
  • Een toelichting op de vervolgstappen.

Hier vind je de presentatie AgroNatuurWonen experimenten (PDF, 2.2 MB) van 29 januari

Aanmelden

Om enig zicht te krijgen op het aantal deelnemers, vragen wij je om je aan te melden. Dat kan via gijs.vanoorschot@gemeentemaashorst.nl. Deel deze uitnodiging gerust met mogelijke andere geïnteresseerden. Aanmelden is niet verplicht. Je kunt ook zonder aanmelding aansluiten.

• Maashorst: 310 nieuwe woningen in 2023

23 feb 2024 - Binnen de gemeente Maashorst kregen vorig jaar 310 huishoudens de sleutels van een nieuw huis. “Met dit aantal nieuwe woningen liggen we zelfs voor op schema met onze bouwplannen”, constateert wethouder Franko van Lankvelt (Wonen) tevreden.

• Samenwerking Gemeente en GGD : ‘Gezonde start voor ieder kind’

21 feb 2024 - Niet ieder kind heeft een gezonde start van zijn/haar leven, terwijl juist de eerste 1000 dagen rondom de geboorte in grote mate de kansen voor later bepalen. Hiervoor biedt het actieprogramma Kansrijke Start ondersteuning.

• Onze bermen worden nog mooier voor mens en dier

20 feb 2024 - Rondom de prachtige zandwegen in onze gemeente zijn interessante veranderingen gaande om de natuur te verbeteren. Problemen zoals het breder worden van de zandwegen, door bijvoorbeeld onderhoud, worden nu aangepakt met de nadruk op het herstellen van de biodiversiteit.

• Geen avondopenstelling van Burgerzaken op dinsdag 12 maart

20 feb 2024 - Dinsdagavond 12 maart is er géén avondopenstelling van Burgerzaken. Dit in verband met de installatie van Hans van der Pas tot nieuwe burgemeester van Maashorst.