Voel je vrij: Ren als één team op 5 mei

Geplaatst op maandag 22 januari 2024

Na een succesvol eerste jaar gaat de Nationale Bevrijdingsvuurestafette ook in 2024 door alle kernen van Maashorst. Een hardloopevenement waarbij we stilstaan bij onze vrijheid en samen het Bevrijdingsvuur naar Maashorst brengen. Wil jij als hardloper deel uitmaken van deze mooie, symbolische estafette? Meld je dan aan tussen 19 februari en 10 maart.

Nationale Bevrijdingsvuurestafette

Ieder jaar komen in de nacht van 4 op 5 mei hardlopers vanuit het hele land naar Wageningen om het Bevrijdingsvuur op te halen. Een vuur dat symbool staat voor vrede en vrijheid. Samen met een groep hardlopers ontsteken we vervolgens in estafettevorm het vuur in alle kernen van Maashorst. En door steun van toeschouwers halen we het beste in elkaar naar boven. Een beleving die je niet wil missen.

Aanmelden als hardloper

Ben je 16 jaar of ouder en wil jij je aanmelden als hardloper? Doe dat tussen 19 februari en 10 maart op de website van gemeente Maashorst. Het is belangrijk dat je minimaal 10 km/u kunt hardlopen over een minimale afstand van 5 kilometer. Tijdens de estafette kun je een of meer etappes hardlopen. Beschikbare plekken verdelen we op basis van loting. Meer informatie vind je binnenkort op onze website en op de website van Wageningen 45 (Deze link gaat naar een andere website).

• Maashorst: 310 nieuwe woningen in 2023

23 feb 2024 - Binnen de gemeente Maashorst kregen vorig jaar 310 huishoudens de sleutels van een nieuw huis. “Met dit aantal nieuwe woningen liggen we zelfs voor op schema met onze bouwplannen”, constateert wethouder Franko van Lankvelt (Wonen) tevreden.

• Samenwerking Gemeente en GGD : ‘Gezonde start voor ieder kind’

21 feb 2024 - Niet ieder kind heeft een gezonde start van zijn/haar leven, terwijl juist de eerste 1000 dagen rondom de geboorte in grote mate de kansen voor later bepalen. Hiervoor biedt het actieprogramma Kansrijke Start ondersteuning.

• Onze bermen worden nog mooier voor mens en dier

20 feb 2024 - Rondom de prachtige zandwegen in onze gemeente zijn interessante veranderingen gaande om de natuur te verbeteren. Problemen zoals het breder worden van de zandwegen, door bijvoorbeeld onderhoud, worden nu aangepakt met de nadruk op het herstellen van de biodiversiteit.

• Geen avondopenstelling van Burgerzaken op dinsdag 12 maart

20 feb 2024 - Dinsdagavond 12 maart is er géén avondopenstelling van Burgerzaken. Dit in verband met de installatie van Hans van der Pas tot nieuwe burgemeester van Maashorst.