LEADER-subsidie van € 2,5 miljoen voor verbetering leefbaarheid platteland in de Brabantse Peel

Geplaatst op woensdag 24 januari 2024

De Brabantse Peel ontvangt € 2,5 miljoen van het Europese LEADER-subsidieprogramma om de leefbaarheid in het landelijk gebied te bevorderen. Projecten van inwoners, stichtingen, verenigingen en ondernemers komen in aanmerking voor de subsidie. Centraal staat dat LEADER door en voor de inwoners is. Begin 2024 gaat het subsidieprogramma open.

Het is overduidelijk dat de inwoners van de Peel zeer betrokken zijn bij de uitdagingen die de komende jaren op het platteland afkomen. Dat bleek wel tijdens het opstellen van de aanvraag voor de LEADER-subsidie. Uit onderzoek kwam naar voren dat er diverse ideeën in de gemeenschap borrelen op het gebied van brede plattelandsontwikkeling, klimaat, milieu, water en biodiversiteit. Met de toegekende LEADER De Brabantse Peel subsidie kunnen inwoners, verenigingen en bedrijven al deze initiatieven en ideeën aandragen om samen de leefbaarheid van het platteland te verbeteren.

Als eerste op de hoogte

Ben jij, samen met anderen, bezig met een project dat de leefbaarheid op het platteland verbetert? Of wil je samen een project opzetten? Meld je dan nu alvast bij Innovatiehuis de Peel door het contactformulier op www.leaderbrabantsepeel.nl (Deze link gaat naar een andere website) in te vullen. Je kunt jezelf daar ook aanmelden voor de nieuwsbrief zodat je als eerste op de hoogte bent van het laatste nieuws en de exacte openingsdatum van het subsidieloket.

Meer nieuws

 • Vele regen vertraagt groenonderhoud

  10 jun 2024 - Er is de afgelopen maanden veel regen gevallen. We kunnen het groenonderhoud om die reden niet overal uitvoeren zoals gebruikelijk.

 • Informatieavond Omklap N605 Volkel

  7 jun 2024 - Maashorst en provincie Noord-Brabant werken samen aan de Omklap N605 Volkel. Het ontwerp krijgt steeds meer vorm. Tijdens een inloopavond op maandag 17 juni 2024 kun je de tekeningen zien en geven we uitleg over de plannen.

 • Bereikbaarheid in de regio

  7 jun 2024 - Een goede bereikbaarheid in onze regio is belangrijk. Daarom willen we graag weten welk vervoer onze inwoners gebruiken en welke problemen ze daarbij mogelijk tegenkomen. Ook horen we graag jouw wensen en ideeën. Vul jij de vragenlijst in?

 • De mobiele milieustraat is onderweg

  7 jun 2024 - Lever je klein grof huishoudelijk afval gratis in en help mee afval scheiden. We maken het je graag makkelijk.

Meer nieuws

Hoe tevreden ben je over deze pagina van de website?