LEADER-subsidie van € 2,5 miljoen voor verbetering leefbaarheid platteland in de Brabantse Peel

Geplaatst op woensdag 24 januari 2024

De Brabantse Peel ontvangt € 2,5 miljoen van het Europese LEADER-subsidieprogramma om de leefbaarheid in het landelijk gebied te bevorderen. Projecten van inwoners, stichtingen, verenigingen en ondernemers komen in aanmerking voor de subsidie. Centraal staat dat LEADER door en voor de inwoners is. Begin 2024 gaat het subsidieprogramma open.

Het is overduidelijk dat de inwoners van de Peel zeer betrokken zijn bij de uitdagingen die de komende jaren op het platteland afkomen. Dat bleek wel tijdens het opstellen van de aanvraag voor de LEADER-subsidie. Uit onderzoek kwam naar voren dat er diverse ideeën in de gemeenschap borrelen op het gebied van brede plattelandsontwikkeling, klimaat, milieu, water en biodiversiteit. Met de toegekende LEADER De Brabantse Peel subsidie kunnen inwoners, verenigingen en bedrijven al deze initiatieven en ideeën aandragen om samen de leefbaarheid van het platteland te verbeteren.

Als eerste op de hoogte

Ben jij, samen met anderen, bezig met een project dat de leefbaarheid op het platteland verbetert? Of wil je samen een project opzetten? Meld je dan nu alvast bij Innovatiehuis de Peel door het contactformulier op www.leaderbrabantsepeel.nl (Deze link gaat naar een andere website) in te vullen. Je kunt jezelf daar ook aanmelden voor de nieuwsbrief zodat je als eerste op de hoogte bent van het laatste nieuws en de exacte openingsdatum van het subsidieloket.

• Maashorst: 310 nieuwe woningen in 2023

23 feb 2024 - Binnen de gemeente Maashorst kregen vorig jaar 310 huishoudens de sleutels van een nieuw huis. “Met dit aantal nieuwe woningen liggen we zelfs voor op schema met onze bouwplannen”, constateert wethouder Franko van Lankvelt (Wonen) tevreden.

• Samenwerking Gemeente en GGD : ‘Gezonde start voor ieder kind’

21 feb 2024 - Niet ieder kind heeft een gezonde start van zijn/haar leven, terwijl juist de eerste 1000 dagen rondom de geboorte in grote mate de kansen voor later bepalen. Hiervoor biedt het actieprogramma Kansrijke Start ondersteuning.

• Onze bermen worden nog mooier voor mens en dier

20 feb 2024 - Rondom de prachtige zandwegen in onze gemeente zijn interessante veranderingen gaande om de natuur te verbeteren. Problemen zoals het breder worden van de zandwegen, door bijvoorbeeld onderhoud, worden nu aangepakt met de nadruk op het herstellen van de biodiversiteit.

• Geen avondopenstelling van Burgerzaken op dinsdag 12 maart

20 feb 2024 - Dinsdagavond 12 maart is er géén avondopenstelling van Burgerzaken. Dit in verband met de installatie van Hans van der Pas tot nieuwe burgemeester van Maashorst.