Uit de raad… Commissievergadering Samenleving en Bestuur 1 februari 2024

Geplaatst op woensdag 24 januari 2024

Op donderdag 1 februari om 19:30 uur is de volgende commissievergadering van de commissie Samenleving en Bestuur. De onderstaande raadsvoorstellen staan op de voorlopige agenda:

• Rapportage Rekenkamer over realisatie doelen voor 2022 Uitvoeringsprogramma 2022 – 2026
  • Ophogen krediet, eigendom & bouwheerschap Sport en Spel Reek
  • Wijziging cijfers bevolkingsgroei ‘Gezond en Gelukkig Oud in Maashorst’
  • Wijziging gemeenschappelijke regeling Brabants Historische Informatiecentrum 2024

De volledige agenda van de vergadering, toelichtingen en stukken kun je raadplegen via https://maashorst.bestuurlijkeinformatie.nl (Deze link gaat naar een andere website) of de gratis iBabs Pro app. De commissievergadering is openbaar en vindt plaats in de raadzaal (Paul Rüpp-zaal) van gemeente Maashorst, Markt 145 in Uden. Je kan gebruikmaken van ingang West (aan de Nieuwe Markt). Je kan de vergadering live volgen of na afloop terugkijken via https://maashorst.bestuurlijkeinformatie.nl (Deze link gaat naar een andere website)/ (klik door naar de vergadering).
Als je gebruik wilt maken van het spreekrecht vragen wij je dit uiterlijk woensdag 31 januari om 12:00 uur te melden bij de griffie via tel. 0413 - 28 10 33 of griffie@gemeentemaashorst.nl.

• Maashorst: 310 nieuwe woningen in 2023

23 feb 2024 - Binnen de gemeente Maashorst kregen vorig jaar 310 huishoudens de sleutels van een nieuw huis. “Met dit aantal nieuwe woningen liggen we zelfs voor op schema met onze bouwplannen”, constateert wethouder Franko van Lankvelt (Wonen) tevreden.

• Samenwerking Gemeente en GGD : ‘Gezonde start voor ieder kind’

21 feb 2024 - Niet ieder kind heeft een gezonde start van zijn/haar leven, terwijl juist de eerste 1000 dagen rondom de geboorte in grote mate de kansen voor later bepalen. Hiervoor biedt het actieprogramma Kansrijke Start ondersteuning.

• Onze bermen worden nog mooier voor mens en dier

20 feb 2024 - Rondom de prachtige zandwegen in onze gemeente zijn interessante veranderingen gaande om de natuur te verbeteren. Problemen zoals het breder worden van de zandwegen, door bijvoorbeeld onderhoud, worden nu aangepakt met de nadruk op het herstellen van de biodiversiteit.

• Geen avondopenstelling van Burgerzaken op dinsdag 12 maart

20 feb 2024 - Dinsdagavond 12 maart is er géén avondopenstelling van Burgerzaken. Dit in verband met de installatie van Hans van der Pas tot nieuwe burgemeester van Maashorst.