Vanaf januari 2024 ook gescheiden inzameling van luiers en incontinentiemateriaal in Reek, Schaijk en Zeeland

Geplaatst op woensdag 24 januari 2024

Sinds begin januari staan er ook in Reek, Schaijk en Zeeland containers voor luiers en incontinentiemateriaal. Daarmee hebben we al op ruim 20 plekken in Maashorst deze speciale containers staan. Met de gescheiden inzameling wil de gemeente de hoeveelheid restafval in Maashorst verder naar beneden brengen. We zamelen dus voortaan in heel Maashorst luiers en incontinentiemateriaal apart in. Andere producten zoals stomazakjes, latex handschoenen en maandverband mogen er niet in, deze horen bij het restafval.

Aanbieden in speciale zak

Luiers en incontinentiematerialen moeten in een speciale zak (goed dichtgeknoopt!) in de luiercontainer worden gegooid. Deze zakken zijn gratis verkrijgbaar (maximaal 1 rol per keer) bij de locaties met een luiercontainer.

Locaties luiercontainers

Je vindt in Reek, Schaijk en Zeeland de luiercontainers op de volgende plekken:

• AMEV Kinderopvang, Bosschestraat 8a in Schaijk
  • Het Wapen van Reek, Nieuwe Heijtmorgen 20 in Reek
  • Dorpshuis Zeeland, Kerkstraat 56 in Zeeland

Kijk voor alle locaties in Maashorst op de pagina Luiers en incontinentiemateriaal.

• Vele regen vertraagt groenonderhoud

10 jun 2024 - Er is de afgelopen maanden veel regen gevallen. We kunnen het groenonderhoud om die reden niet overal uitvoeren zoals gebruikelijk.

• Informatieavond Omklap N605 Volkel

7 jun 2024 - Maashorst en provincie Noord-Brabant werken samen aan de Omklap N605 Volkel. Het ontwerp krijgt steeds meer vorm. Tijdens een inloopavond op maandag 17 juni 2024 kun je de tekeningen zien en geven we uitleg over de plannen.

• Bereikbaarheid in de regio

7 jun 2024 - Een goede bereikbaarheid in onze regio is belangrijk. Daarom willen we graag weten welk vervoer onze inwoners gebruiken en welke problemen ze daarbij mogelijk tegenkomen. Ook horen we graag jouw wensen en ideeën. Vul jij de vragenlijst in?

• De mobiele milieustraat is onderweg

7 jun 2024 - Lever je klein grof huishoudelijk afval gratis in en help mee afval scheiden. We maken het je graag makkelijk.

Hoe tevreden ben je over deze pagina van de website?