Vanaf januari 2024 ook gescheiden inzameling van luiers en incontinentiemateriaal in Reek, Schaijk en Zeeland

Geplaatst op woensdag 24 januari 2024

Sinds begin januari staan er ook in Reek, Schaijk en Zeeland containers voor luiers en incontinentiemateriaal. Daarmee hebben we al op ruim 20 plekken in Maashorst deze speciale containers staan. Met de gescheiden inzameling wil de gemeente de hoeveelheid restafval in Maashorst verder naar beneden brengen. We zamelen dus voortaan in heel Maashorst luiers en incontinentiemateriaal apart in. Andere producten zoals stomazakjes, latex handschoenen en maandverband mogen er niet in, deze horen bij het restafval.

Aanbieden in speciale zak

Luiers en incontinentiematerialen moeten in een speciale zak (goed dichtgeknoopt!) in de luiercontainer worden gegooid. Deze zakken zijn gratis verkrijgbaar (maximaal 1 rol per keer) bij de locaties met een luiercontainer.

Locaties luiercontainers

Je vindt in Reek, Schaijk en Zeeland de luiercontainers op de volgende plekken:

• AMEV Kinderopvang, Bosschestraat 8a in Schaijk
  • Het Wapen van Reek, Nieuwe Heijtmorgen 20 in Reek
  • Dorpshuis Zeeland, Kerkstraat 56 in Zeeland

Kijk voor alle locaties in Maashorst op de pagina Luiers en incontinentiemateriaal.

• Maashorst: 310 nieuwe woningen in 2023

23 feb 2024 - Binnen de gemeente Maashorst kregen vorig jaar 310 huishoudens de sleutels van een nieuw huis. “Met dit aantal nieuwe woningen liggen we zelfs voor op schema met onze bouwplannen”, constateert wethouder Franko van Lankvelt (Wonen) tevreden.

• Samenwerking Gemeente en GGD : ‘Gezonde start voor ieder kind’

21 feb 2024 - Niet ieder kind heeft een gezonde start van zijn/haar leven, terwijl juist de eerste 1000 dagen rondom de geboorte in grote mate de kansen voor later bepalen. Hiervoor biedt het actieprogramma Kansrijke Start ondersteuning.

• Onze bermen worden nog mooier voor mens en dier

20 feb 2024 - Rondom de prachtige zandwegen in onze gemeente zijn interessante veranderingen gaande om de natuur te verbeteren. Problemen zoals het breder worden van de zandwegen, door bijvoorbeeld onderhoud, worden nu aangepakt met de nadruk op het herstellen van de biodiversiteit.

• Geen avondopenstelling van Burgerzaken op dinsdag 12 maart

20 feb 2024 - Dinsdagavond 12 maart is er géén avondopenstelling van Burgerzaken. Dit in verband met de installatie van Hans van der Pas tot nieuwe burgemeester van Maashorst.