Holocaust Memorial Day druk bezocht

Geplaatst op dinsdag 30 januari 2024

De Holocaust Memorial Day werd zondag 28 januari druk bezocht. Alle slachtoffers van de Holocaust en in het bijzondere de Joodse Udenaren die werden afgevoerd en vermoord, werden herdacht in het gemeentehuis in Uden.

Vrijheid is kwetsbaar, zeker in deze tijden is het daarom van groot belang om de Holocaust te blijven herdenken. Dat was de boodschap van de jaarlijkse Holocaust Memorial Day die werd gehouden in de Paul Rüpp zaal.

Het was een drukbezochte bijeenkomst met een indrukwekkende lezing van dr. Laurien Vastenhout. Zij is onderzoeker bij het NIOD-instituut voor Oorlogs-Holocaust – en Genocidestudies. De lezing werd afgewisseld met de traditionele elementen van de herdenking en muziek.

• Maashorst: 310 nieuwe woningen in 2023

23 feb 2024 - Binnen de gemeente Maashorst kregen vorig jaar 310 huishoudens de sleutels van een nieuw huis. “Met dit aantal nieuwe woningen liggen we zelfs voor op schema met onze bouwplannen”, constateert wethouder Franko van Lankvelt (Wonen) tevreden.

• Samenwerking Gemeente en GGD : ‘Gezonde start voor ieder kind’

21 feb 2024 - Niet ieder kind heeft een gezonde start van zijn/haar leven, terwijl juist de eerste 1000 dagen rondom de geboorte in grote mate de kansen voor later bepalen. Hiervoor biedt het actieprogramma Kansrijke Start ondersteuning.

• Onze bermen worden nog mooier voor mens en dier

20 feb 2024 - Rondom de prachtige zandwegen in onze gemeente zijn interessante veranderingen gaande om de natuur te verbeteren. Problemen zoals het breder worden van de zandwegen, door bijvoorbeeld onderhoud, worden nu aangepakt met de nadruk op het herstellen van de biodiversiteit.

• Geen avondopenstelling van Burgerzaken op dinsdag 12 maart

20 feb 2024 - Dinsdagavond 12 maart is er géén avondopenstelling van Burgerzaken. Dit in verband met de installatie van Hans van der Pas tot nieuwe burgemeester van Maashorst.