Deze maand ontvang je de belastingbrief gemeentelijke en waterschapsbelastingen

Geplaatst op woensdag 31 januari 2024

In februari ontvang je de jaarlijkse belasting(aanslag) gemeentelijke en/of waterschap belastingen. Per post in jouw brievenbus of digitaal in jouw berichtenbox als jij je hebt aangemeld voor MijnOverheid (Deze link gaat naar een andere website). Je ontvangt deze belastingbrief (aanslagbiljet) in opdracht van jouw gemeente van Belastingsamenwerking Oost-Brabant (BSOB). Meer weten? Lees dan verder.

Wat staat er op de belastingbrief?

Zoveel mogelijk belastingen van de gemeente staan op één belastingbrief. Zo weet jij direct hoeveel belasting jij voor het hele jaar moet betalen. Op deze brief zie je de bedragen voor de verschillende belastingsoorten, zoals de afvalstoffenbelasting, onroerendezaakbelasting en watersysteembelasting. Voor sommige belastingen is een waardering onroerende zaken (WOZ)-waarde nodig. Deze bepaalt BSOB ook.

Vragen over jouw WOZ-waarde?

Bel met jouw taxateur via 088 - 551 00 00. Jouw taxateur geeft antwoord op al jouw vragen over de WOZ en geeft jou graag meer uitleg over bijvoorbeeld het taxatieverslag. Deze vind je op de Digitale Balie op de website www.bs-ob.nl (Deze link gaat naar een andere website). Hierin lees je hoe de WOZ-waarde van jouw woning of pand wordt berekend. Klopt er iets niet of is de WOZ-waarde onjuist? Dan passen de medewerkers van BSOB dit direct en gratis aan.

Ben je het niet eens met jouw aanslag?

Bijvoorbeeld met de WOZ-waarde of als een van de aanslagregels niet klopt? Maak dan kosteloos en eenvoudig bezwaar. Scan jouw unieke QR-code op jouw aanslagbiljet. De QR-code is gekoppeld aan jouw gegevens, zodat bezwaar maken binnen enkele minuten geregeld is. Het is ook mogelijk om bezwaar te maken via de Digitale Balie op de website www.bs-ob.nl (Deze link gaat naar een andere website) of per post.

Heb je vragen of wil je meer informatie?

Bel met BSOB via 088 - 551 00 00 of kijk op www.bs-ob.nl (Deze link gaat naar een andere website). De medewerkers helpen jou graag! BSOB is telefonisch bereikbaar op werkdagen van 09.00 tot 16:00 uur. Je kunt ook zelf veel regelen via de Digitale Balie. Daar log je in met DigiD.

• Maashorst: 310 nieuwe woningen in 2023

23 feb 2024 - Binnen de gemeente Maashorst kregen vorig jaar 310 huishoudens de sleutels van een nieuw huis. “Met dit aantal nieuwe woningen liggen we zelfs voor op schema met onze bouwplannen”, constateert wethouder Franko van Lankvelt (Wonen) tevreden.

• Samenwerking Gemeente en GGD : ‘Gezonde start voor ieder kind’

21 feb 2024 - Niet ieder kind heeft een gezonde start van zijn/haar leven, terwijl juist de eerste 1000 dagen rondom de geboorte in grote mate de kansen voor later bepalen. Hiervoor biedt het actieprogramma Kansrijke Start ondersteuning.

• Onze bermen worden nog mooier voor mens en dier

20 feb 2024 - Rondom de prachtige zandwegen in onze gemeente zijn interessante veranderingen gaande om de natuur te verbeteren. Problemen zoals het breder worden van de zandwegen, door bijvoorbeeld onderhoud, worden nu aangepakt met de nadruk op het herstellen van de biodiversiteit.

• Geen avondopenstelling van Burgerzaken op dinsdag 12 maart

20 feb 2024 - Dinsdagavond 12 maart is er géén avondopenstelling van Burgerzaken. Dit in verband met de installatie van Hans van der Pas tot nieuwe burgemeester van Maashorst.