ASD-Maashorst maakt succesvolle doorstart

Geplaatst op maandag 5 februari 2024

Na een onrustige periode, waarin het bestuur van de Adviesraad Sociaal Domein (ASD) besloot af te treden, is er met een kleine groep gewerkt om een doorstart mogelijk te maken.

Tijdens de evaluatie bleek dat een combinatie van factoren, waaronder de drukte rondom de fusie tussen de gemeenten Landerd en Uden, zorgde voor instabiliteit en ruis. De nieuwe, tijdelijke, structuur van de ASD borgt een goede samenwerking tussen de gemeente en de verschillende themagroepen van de ASD Maashorst.

Werkzaamheden en structuur

ASD Maashorst geeft gevraagd en ongevraagd advies aan het College van burgemeester en wethouders. Bijvoorbeeld over keuzes die de gemeente maakt op het gebied van Jeugdhulpverlening, WMO en de Participatiewet.

De ASD Maashorst is een onafhankelijke adviesraad die bestaat uit betrokken inwoners uit de gemeente Maashorst. De adviesraden van Landerd en Uden zijn per 1 januari 2022 samengevoegd tot één adviesraad voor de gemeente Maashorst.

De ASD bestaat momenteel uit de werkgroepen: Senioren, Zorg, Jeugd, Inclusie en Toegankelijkheid, Wonen en Welzijn en Werk, Inkomen en Armoede.
Wethouder Ramona Sour van Zorg en Welzijn voegt daaraan toe: "De Adviesraad Sociaal Domein (ASD) is een waardevolle samenwerkingspartner voor ons als gemeente. Het is belangrijk dat inwoners meedenken over ons beleid en ons voeden met informatie over de uitvoering ervan. De leden van de ASD zijn voor ons de voelsprieten in de samenleving en daarom onmisbaar.
Inmiddels bestaat de ASD uit een groep enthousiaste en betrokken leden met wie de samenwerking goed verloopt. Zij zoeken nog wel enige versterking en ik hoop dat geïnteresseerden zich snel melden, zodat de ASD zo spoedig mogelijk weer op volle sterkte is.”

Nieuwe leden

Dan Hoevenaars van de ASD geeft eveneens aan dat aanvulling wenselijk is: “Voor de versterking van onze werkgroepen zijn we op zoek naar enthousiaste, betrokken inwoners van de gemeente Maashorst die met ons mee willen denken over het beleid van de gemeente. Expertise of ervaringsdeskundigheid binnen het sociaal domein is een pre, maar niet per se noodzakelijk.”

Interesse?

Voor meer informatie kunt u per e-mail contact opnemen met Dhr. Hoevenaars via amgmf.hoevenaars@gmail.com.
De leden van de ASD nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.

• Maashorst: 310 nieuwe woningen in 2023

23 feb 2024 - Binnen de gemeente Maashorst kregen vorig jaar 310 huishoudens de sleutels van een nieuw huis. “Met dit aantal nieuwe woningen liggen we zelfs voor op schema met onze bouwplannen”, constateert wethouder Franko van Lankvelt (Wonen) tevreden.

• Samenwerking Gemeente en GGD : ‘Gezonde start voor ieder kind’

21 feb 2024 - Niet ieder kind heeft een gezonde start van zijn/haar leven, terwijl juist de eerste 1000 dagen rondom de geboorte in grote mate de kansen voor later bepalen. Hiervoor biedt het actieprogramma Kansrijke Start ondersteuning.

• Onze bermen worden nog mooier voor mens en dier

20 feb 2024 - Rondom de prachtige zandwegen in onze gemeente zijn interessante veranderingen gaande om de natuur te verbeteren. Problemen zoals het breder worden van de zandwegen, door bijvoorbeeld onderhoud, worden nu aangepakt met de nadruk op het herstellen van de biodiversiteit.

• Geen avondopenstelling van Burgerzaken op dinsdag 12 maart

20 feb 2024 - Dinsdagavond 12 maart is er géén avondopenstelling van Burgerzaken. Dit in verband met de installatie van Hans van der Pas tot nieuwe burgemeester van Maashorst.