Huldiging Tijmen Lelieveld als cyber agent

Geplaatst op dinsdag 6 februari 2024

Maandag 5 februari was een bijzondere dag voor Tijmen Lelieveld uit Uden. Hij werd officieel gehuldigd tot junior cyber agent van gemeente Maashorst. Hij weet nu alles over crimineel gedrag op internet en kan helpen om inwoners van Maashorst daartegen te beschermen.

Tijmen (11) is de winnaar van alle kinderen uit Maashorst die de afgelopen maanden meededen aan het project Hack Shield (vertaling: schild/bescherming tegen online criminelen). Dat is een landelijk project voor kinderen tussen de 8-12 jaar. Het is bedoeld om kinderen bewust te maken van de gevaren die ze online lopen. Denk aan desinformatie, phishing, privacy schending, online pesten of misbruik van auteursrecht. Al meer dan 150.000 kinderen in 186 gemeenten doen mee. In Maashorst deden tot nu toe 149 kinderen mee. Tijmen deed mee met zijn hele klas (groep 7/8 van Integraal Kindcentrum Raam). Hij haalde de meeste punten van alle deelnemers in Maashorst.

Game

In de vorm van een spannende game op internet worden de deelnemers spelenderwijs opgeleid tot cyber agent. Ze leren niet alleen hoe je online gevaar kunt herkennen en voorkomen, maar ook hoe je je omgeving hiertegen kunnen beschermen. Zo kunnen ze ook anderen weer helpen. De politie en burgemeester zijn dan ook erg blij met de nieuwe cyber agenten in Maashorst.

Trots

Tijmen werd op school verrast door een bezoek van de locoburgemeester Ramona Sour en de wijkagente Lieke Maas. Hij ontving van hen een officieel certificaat en het Hack Shield paspoort. Sour: “Kinderen van jullie leeftijd zijn steeds vaker online. Jullie spelen games, appen en brengen veel tijd door op social media. Dat is natuurlijk leuk om te doen, maar dit online leven heeft ook een keerzijde. Omdat veel mensen zich niet bewust zijn van de gevaren die ze online lopen, zijn ze een makkelijke prooi voor online criminelen. Als gemeente vinden we jullie online veiligheid heel belangrijk. We zijn dan ook hartstikke trots op alle nieuwe cyber agenten. Nu kunnen jullie ons helpen om andere mensen ook te wijzen op de risico’s én jullie kunnen hen laten zien waar ze op moeten letten!”

Zoektocht naar Cyber agenten gaat door

Ook na de huldiging blijft de gemeente Maashorst zoeken naar junior cyber agenten. Aspirant agenten kunnen zich dus nog steeds aanmelden op www.joinhackshield.nl (Deze link gaat naar een andere website). Graag zelfs, want hoe meer cyber agenten, des te veiliger is de gemeente! Voor meer informatie zie: https://nl.joinhackshield.com/nl (Deze link gaat naar een andere website)

• Vele regen vertraagt groenonderhoud

10 jun 2024 - Er is de afgelopen maanden veel regen gevallen. We kunnen het groenonderhoud om die reden niet overal uitvoeren zoals gebruikelijk.

• Informatieavond Omklap N605 Volkel

7 jun 2024 - Maashorst en provincie Noord-Brabant werken samen aan de Omklap N605 Volkel. Het ontwerp krijgt steeds meer vorm. Tijdens een inloopavond op maandag 17 juni 2024 kun je de tekeningen zien en geven we uitleg over de plannen.

• Bereikbaarheid in de regio

7 jun 2024 - Een goede bereikbaarheid in onze regio is belangrijk. Daarom willen we graag weten welk vervoer onze inwoners gebruiken en welke problemen ze daarbij mogelijk tegenkomen. Ook horen we graag jouw wensen en ideeën. Vul jij de vragenlijst in?

• De mobiele milieustraat is onderweg

7 jun 2024 - Lever je klein grof huishoudelijk afval gratis in en help mee afval scheiden. We maken het je graag makkelijk.

Hoe tevreden ben je over deze pagina van de website?