Huldiging Tijmen Lelieveld als cyber agent

Geplaatst op dinsdag 6 februari 2024

Maandag 5 februari was een bijzondere dag voor Tijmen Lelieveld uit Uden. Hij werd officieel gehuldigd tot junior cyber agent van gemeente Maashorst. Hij weet nu alles over crimineel gedrag op internet en kan helpen om inwoners van Maashorst daartegen te beschermen.

Tijmen (11) is de winnaar van alle kinderen uit Maashorst die de afgelopen maanden meededen aan het project Hack Shield (vertaling: schild/bescherming tegen online criminelen). Dat is een landelijk project voor kinderen tussen de 8-12 jaar. Het is bedoeld om kinderen bewust te maken van de gevaren die ze online lopen. Denk aan desinformatie, phishing, privacy schending, online pesten of misbruik van auteursrecht. Al meer dan 150.000 kinderen in 186 gemeenten doen mee. In Maashorst deden tot nu toe 149 kinderen mee. Tijmen deed mee met zijn hele klas (groep 7/8 van Integraal Kindcentrum Raam). Hij haalde de meeste punten van alle deelnemers in Maashorst.

Game

In de vorm van een spannende game op internet worden de deelnemers spelenderwijs opgeleid tot cyber agent. Ze leren niet alleen hoe je online gevaar kunt herkennen en voorkomen, maar ook hoe je je omgeving hiertegen kunnen beschermen. Zo kunnen ze ook anderen weer helpen. De politie en burgemeester zijn dan ook erg blij met de nieuwe cyber agenten in Maashorst.

Trots

Tijmen werd op school verrast door een bezoek van de locoburgemeester Ramona Sour en de wijkagente Lieke Maas. Hij ontving van hen een officieel certificaat en het Hack Shield paspoort. Sour: “Kinderen van jullie leeftijd zijn steeds vaker online. Jullie spelen games, appen en brengen veel tijd door op social media. Dat is natuurlijk leuk om te doen, maar dit online leven heeft ook een keerzijde. Omdat veel mensen zich niet bewust zijn van de gevaren die ze online lopen, zijn ze een makkelijke prooi voor online criminelen. Als gemeente vinden we jullie online veiligheid heel belangrijk. We zijn dan ook hartstikke trots op alle nieuwe cyber agenten. Nu kunnen jullie ons helpen om andere mensen ook te wijzen op de risico’s én jullie kunnen hen laten zien waar ze op moeten letten!”

Zoektocht naar Cyber agenten gaat door

Ook na de huldiging blijft de gemeente Maashorst zoeken naar junior cyber agenten. Aspirant agenten kunnen zich dus nog steeds aanmelden op www.joinhackshield.nl (Deze link gaat naar een andere website). Graag zelfs, want hoe meer cyber agenten, des te veiliger is de gemeente! Voor meer informatie zie: https://nl.joinhackshield.com/nl (Deze link gaat naar een andere website)

• Maashorst: 310 nieuwe woningen in 2023

23 feb 2024 - Binnen de gemeente Maashorst kregen vorig jaar 310 huishoudens de sleutels van een nieuw huis. “Met dit aantal nieuwe woningen liggen we zelfs voor op schema met onze bouwplannen”, constateert wethouder Franko van Lankvelt (Wonen) tevreden.

• Samenwerking Gemeente en GGD : ‘Gezonde start voor ieder kind’

21 feb 2024 - Niet ieder kind heeft een gezonde start van zijn/haar leven, terwijl juist de eerste 1000 dagen rondom de geboorte in grote mate de kansen voor later bepalen. Hiervoor biedt het actieprogramma Kansrijke Start ondersteuning.

• Onze bermen worden nog mooier voor mens en dier

20 feb 2024 - Rondom de prachtige zandwegen in onze gemeente zijn interessante veranderingen gaande om de natuur te verbeteren. Problemen zoals het breder worden van de zandwegen, door bijvoorbeeld onderhoud, worden nu aangepakt met de nadruk op het herstellen van de biodiversiteit.

• Geen avondopenstelling van Burgerzaken op dinsdag 12 maart

20 feb 2024 - Dinsdagavond 12 maart is er géén avondopenstelling van Burgerzaken. Dit in verband met de installatie van Hans van der Pas tot nieuwe burgemeester van Maashorst.