Bekijk de optochten in de gemeente Maashorst

Geplaatst op vrijdag 9 februari 2024

Bron: Communicatie

De komende dagen wordt in de hele gemeente Maashorst carnaval gevierd! Wij wensen jullie allemaal een gezellige carnaval! Wil jij weten waar je wanneer moet zijn om de optochten te bekijken? Je vindt de optochten hier:

Zaterdag 10 februari

Optocht Odiliapeel, start 14.11 uur

Route: Start Oudedijk - Pastoor van Houtstraat - Gruttostrrat - Wolfstraat - Wikkestraat - Papaverstraat - Spechtenlaan - Boterbloemstraat - Grouenstraat - Oudedijk - Tarwestraat - Gerststraat - Beukenlaan - Oudedijk

Zondag 11 febuari

Optocht Uden, start 13.11 uur

Route: St. Jansstraat - Kerkstraat - Kruisherenstraat - Odiliastraat - Pastoor Spieringsstraat - Violierstraat - Kastanjeweg - Markt - Julianastraat

Optocht Zeeland, start 13.30 uur

Route: Start op de parkeerplaats achter het dorpshuis - Kerkstraat - Puttelaar - Korte Dijk - Manegestraat - Puttelaar - Langenboomseweg - Kerkstraat - Ontbinding op de parkeerplaats achter het dorpshuis

Optocht Volkel, start 13.41 uur

Route: Start vanaf het Schakelplein - Pieperplein - Kloosterstraat - Tijgerstraat - Marterstraat - Dasstraat - Wezelstraat - Hertstraat - Antilopestraat- Elandstraat - Reestraat - Leeuwstraat - Rudigerstraat - Heuvelstraat - Nieuwstraat - Antoniusstraat - Pieperplein

Optocht Reek, start 14.00 uur

Route: Langstraat - Rosmolen - Kerkpad - Brouwershof - De Akkers - Brouwershof - Noordhoek - Mgr. Borretstraat - Kennedyplein - Wethouder Zegersstraat - Soeterstraat - Dorus van Weespas - Heijtmorgen - Nieuwe Heijtmorgen

Maandag 12 februari

Optocht Schaijk, start 13.30 uur

Route: Start bij de Notaris in de Schutsboomstraat – Einde is bij de Phoenix in de Pastoor van Winkelstraat

• Maashorst: 310 nieuwe woningen in 2023

23 feb 2024 - Binnen de gemeente Maashorst kregen vorig jaar 310 huishoudens de sleutels van een nieuw huis. “Met dit aantal nieuwe woningen liggen we zelfs voor op schema met onze bouwplannen”, constateert wethouder Franko van Lankvelt (Wonen) tevreden.

• Samenwerking Gemeente en GGD : ‘Gezonde start voor ieder kind’

21 feb 2024 - Niet ieder kind heeft een gezonde start van zijn/haar leven, terwijl juist de eerste 1000 dagen rondom de geboorte in grote mate de kansen voor later bepalen. Hiervoor biedt het actieprogramma Kansrijke Start ondersteuning.

• Onze bermen worden nog mooier voor mens en dier

20 feb 2024 - Rondom de prachtige zandwegen in onze gemeente zijn interessante veranderingen gaande om de natuur te verbeteren. Problemen zoals het breder worden van de zandwegen, door bijvoorbeeld onderhoud, worden nu aangepakt met de nadruk op het herstellen van de biodiversiteit.

• Geen avondopenstelling van Burgerzaken op dinsdag 12 maart

20 feb 2024 - Dinsdagavond 12 maart is er géén avondopenstelling van Burgerzaken. Dit in verband met de installatie van Hans van der Pas tot nieuwe burgemeester van Maashorst.