Let op! Heb je binnenkort een nieuw paspoort, ID-kaart of rijbewijs nodig? De wachttijden zijn een stuk langer dan je van ons gewend bent. Maak daarom op tijd een afspraak. Meer informatie vind je in dit nieuwsbericht.

Langere wachttijden in 2024 voor afspraken

Geplaatst op woensdag 14 februari 2024

In 2024 verlopen veel Nederlandse identiteitskaarten en paspoorten. Dat komt omdat in 2014 de geldigheid veranderde van 5 naar 10 jaar. Veel inwoners vragen daarom een nieuw paspoort of nieuwe identiteitskaart aan. Hierdoor is het drukker dan normaal. Het duurt langer voordat je bij ons terecht kunt voor het aanvragen of ophalen van bijvoorbeeld een paspoort of ID-kaart, maar ook voor een nieuw of verlopen rijbewijs.

Maak op tijd een afspraak

Een identiteitskaart of paspoort aanvragen en afhalen kan alleen op afspraak (Deze link gaat naar een andere website). Door de drukte is er ook minder plek voor andere afspraken bij de afdeling Burgerzaken. Bijvoorbeeld voor het aanvragen van een rijbewijs, VOG of een uittreksel. Maak daarvoor dus ook op tijd een afspraak.

Let op: ook voor het ophalen van een aangevraagde ID-kaart, paspoort of rijbewijs als deze voor je klaarligt, moet je een afspraak maken. Houd ook hierbij dus rekening met een langere wachttijd!

Breng de juiste spullen mee naar je afspraak

Denk aan:

  • Goede pasfoto voor paspoort of identiteitskaart (maximaal 6 maanden oud)
  • Bij kinderen jonger dan 18 jaar:
    - Toestemmingsformulier op papier van allebei de ouders
    - Kopie van het geldige legitimatiebewijs van allebei de ouders
  • Pinpas
  • Alle paspoorten en identiteitskaarten die je hebt.

Meer nieuws

Meer nieuws

Hoe tevreden ben je over deze pagina van de website?