Hans van der Pas nieuwe burgemeester Maashorst

Geplaatst op dinsdag 12 maart 2024

Vanavond is Hans van der Pas officieel geïnstalleerd als nieuwe burgemeester van de gemeente Maashorst. Tijdens een bijzondere raadsvergadering in het gemeentehuis spraken onder andere de Commissaris van de Koning Ida Adema, locoburgemeester Gijs van Heeswijk en Karin Francken, plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad hem toe.

installatie van burgemeester Hans van der Pas

“Maashorst heeft goud in handen! Ik sta te popelen om hier te beginnen.” Zo zei Hans van der Pas. “Het is belangrijk om goed te luisteren, maar tegelijkertijd ook om krachtige besluiten te nemen. Met altijd een heldere onderbouwing. Daar mogen jullie me altijd op aanspreken.”

Hij sloot de vergadering af zoals Paul Rüpp dat altijd deed: “Moge in deze gemeente vrede en welvaart heersen.”

Na de installatie konden inwoners Hans en zijn echtgenote Marja feliciteren in de foyer van Theater Markant.

Wij wensen Hans een mooie ambtsperiode in onze gemeente toe!

Wil je meer weten over de betekenis van een beëdiging? Lees dan eens het artikel “De eed is een belofte die je niet zomaar breekt”

• Financiën op orde, maar investeren in toekomst is nodig

23 mei 2024 - Maashorst ligt op schema met de bestuurlijke plannen en de financiën zijn op orde. Dat blijkt uit de jaarrekening 2023. Ook investeert Maashorst in de gemeentelijke organisatie, zodat die klaar is voor de toekomst. Dat blijkt ook uit de Kadernota voor 2025.

• De milieustraat komt naar je toe!

23 mei 2024 - Maashorst begint in juni met een mobiele milieustraat. Wethouder Jeroen van den Heuvel (Afval): “Daarmee willen we het inwoners makkelijker maken om hun recyclebaar, klein grof huishoudelijk afval en klein chemisch afval te scheiden.”

• Merielle ontving vorig jaar een vrijwilligerspenning

23 mei 2024 - Merielle van Dijk (22 jaar) ontving vorig jaar een vrijwilligerspenning voor haar enorme inzet als vrijwilliger bij de SOS in Volkel.

• Keurslagerij Van Kraaij in Schaijk benoemd tot Hofleverancier

22 mei 2024 - Woensdag 22 mei had locoburgemeester Gijs van Heeswijk de eer om, namens de koning, het predicaat Hofleverancier te overhandigen aan Geert van Kraaij van Keurslagerij Van Kraaij in Schaijk.

Hoe tevreden ben je over deze pagina van de website?