Aan de slag met het sportakkoord in Maashorst!

Geplaatst op vrijdag 15 maart 2024

Het lokaal sportakkoord (PDF, 377.1 kB) in Maashorst is vernieuwd. We willen meer samenwerken om de kracht van sport en bewegen te benutten. Want sport versterkt. Hierover gaat het sportakkoord.

Wat willen we bereiken?

We werken aan 3 ambities:

 1. Het fundament op orde: Samen met lokale professionele en vrijwillige organisaties willen we investeren in kwalitatief sterke sport- en beweegaanbieders, die toegankelijk en veilig zijn voor iedereen.
 2. Vergroten van het bereik: het bereiken van meer inwoners. Zo gaan meer inwoners zich aangesproken voelen om te gaan sporten en bewegen.
 3. Meerwaarde van sport en bewegen laten zien: sport en bewegen meer betekenis geven. We zien sport en bewegen als belangrijke waarde voor positieve gezondheid. We willen meer gezonde inwoners in 2040.

Stevige aftrap met kernteam en 5 thema's

Op 13 maart trapten we het sportakkoord officieel af. Bij deze bijeenkomst waren ongeveer 50 vrijwilligers en professionals aanwezig, allemaal betrokken bij sporten en bewegen in Maashorst. Het kernteam lokaal sportakkoord Maashorst stelde zich tijdens de bijeenkomst voor. Het kernteam is een groep enthousiaste lokale ambassadeurs. Zij haalden tijdens participatiebijeenkomsten input op. De opgehaalde informatie is vertaald naar concrete opgaven, verdeeld in 5 thema's:

 1. Inclusie en diversiteit
 2. Sociaal veilige sport
 3. Vitale sport- en beweegaanbieders
 4. Jong vaardig in bewegen
 5. Ruimte voor sport en bewegen

Samen aan de slag

Het kernteam wil samen met vrijwilligers en professionals aan de slag om hierin stappen te zetten. Tijdens de aftrap dachten de aanwezigen na over de uitvoering binnen deze thema’s. Er kwamen al veel goede ideeën naar boven! De aanwezigen gaan symbolisch met sportief samenspel het sportakkoord verder brengen.

Wil je ook meedoen?

Ben je enthousiast over het lokaal sportakkoord Maashorst? Heb je een idee, initiatief of project wat een bijdrage levert aan een of meerdere van bovenstaande thema’s? Neem dan contact op met sport- en preventieregisseur Wendy van der Doelen. E-mail: wendy.vanderdoelen@gemeentemaashorst.nl.

Wil je meer informatie over het sportakkoord in Maashorst?

Kijk dan eerst op www.missiemaashorst.nl (Deze link gaat naar een andere website) of kijk op de pagina Lokaal Sportakkoord op deze website.

Meer nieuws

 • Financiën op orde, maar investeren in toekomst is nodig

  23 mei 2024 - Maashorst ligt op schema met de bestuurlijke plannen en de financiën zijn op orde. Dat blijkt uit de jaarrekening 2023. Ook investeert Maashorst in de gemeentelijke organisatie, zodat die klaar is voor de toekomst. Dat blijkt ook uit de Kadernota voor 2025.

 • De milieustraat komt naar je toe!

  23 mei 2024 - Maashorst begint in juni met een mobiele milieustraat. Wethouder Jeroen van den Heuvel (Afval): “Daarmee willen we het inwoners makkelijker maken om hun recyclebaar, klein grof huishoudelijk afval en klein chemisch afval te scheiden.”

 • Merielle ontving vorig jaar een vrijwilligerspenning

  23 mei 2024 - Merielle van Dijk (22 jaar) ontving vorig jaar een vrijwilligerspenning voor haar enorme inzet als vrijwilliger bij de SOS in Volkel.

 • Keurslagerij Van Kraaij in Schaijk benoemd tot Hofleverancier

  22 mei 2024 - Woensdag 22 mei had locoburgemeester Gijs van Heeswijk de eer om, namens de koning, het predicaat Hofleverancier te overhandigen aan Geert van Kraaij van Keurslagerij Van Kraaij in Schaijk.

Meer nieuws

Hoe tevreden ben je over deze pagina van de website?