Binnenkort kun je met jouw plan naar het Subsidiespreekuur

Geplaatst op vrijdag 12 april 2024

Maashorst wil samen met haar inwoners en organisaties werken aan een fijnere leefomgeving. Ons motto is dan ook ‘Samen denken, samen doen’. Onze participatieadviseurs helpen daarbij graag een handje.

Wil jij weten hoe? Deel jouw ideeën tijdens het nieuwe subsidiespreekuur. Zijn jouw plannen kansrijk? Dan heb je misschien wel recht op een bijdrage uit een van de subsidiepotten.

Subsidiespreekuur

Op donderdag 20 juni organiseert de gemeente voor de eerste keer een subsidiespreekuur. Hier kun je jouw kansen en mogelijkheden bespreken voor lokale, regionale, provinciale, landelijke en Europese subsidies. Misschien loop je al langer rond met een idee voor een mooi initiatief in jouw dorp of wijk. Maar ontbreekt het je aan financiële middelen. Kom dan naar het subsidiespreekuur waar subsidiedeskundige Marianne Muller van bureau MORE Projectbegeleiding aanwezig is. Marianne is gespecialiseerd in subsidies (ook lokaal). Op het spreekuur is ook een vertegenwoordiger van het Maashorstfonds aanwezig. Deze kijkt samen met Marianne naar de mogelijkheden die er zijn voor cofinanciering van jouw idee of plan.

Meld je nu alvast aan voor het 1e spreekuur

Het gratis spreekuur is van 19.00 tot 22.00 uur. De precieze locatie maken we nog bekend. Je kunt je wel alvast aanmelden. Doe dit vóór 24 mei door een mail te sturen naar subsidiespreekuur@gemeentemaashorst.nl. Na het gesprek met Marianne Muller krijg je een kort verslag van de besproken mogelijkheden. Ook geeft zij advies over je mogelijke vervolgstappen.

Maashorstfonds

Het Maashorstfonds biedt lokale ondersteuning in geld, goederen en kennis voor maatschappelijke initiatieven. Daarbij gaat het om initiatieven die bijdragen aan een betere leefbaarheid van jouw eigen omgeving, buurt, wijk of dorp. Om ondersteuning te krijgen, moet je wel aan een aantal voorwaarden voldoen. Welke dat precies zijn, lees je op hun website (Deze link gaat naar een andere website).

Maak gebruik van de mogelijkheden die Maashorst biedt. Zo zorgen we samen voor een Maashorst waarin het nog fijner wonen en werken is.

Meer nieuws

 • Financiën op orde, maar investeren in toekomst is nodig

  23 mei 2024 - Maashorst ligt op schema met de bestuurlijke plannen en de financiën zijn op orde. Dat blijkt uit de jaarrekening 2023. Ook investeert Maashorst in de gemeentelijke organisatie, zodat die klaar is voor de toekomst. Dat blijkt ook uit de Kadernota voor 2025.

 • De milieustraat komt naar je toe!

  23 mei 2024 - Maashorst begint in juni met een mobiele milieustraat. Wethouder Jeroen van den Heuvel (Afval): “Daarmee willen we het inwoners makkelijker maken om hun recyclebaar, klein grof huishoudelijk afval en klein chemisch afval te scheiden.”

 • Merielle ontving vorig jaar een vrijwilligerspenning

  23 mei 2024 - Merielle van Dijk (22 jaar) ontving vorig jaar een vrijwilligerspenning voor haar enorme inzet als vrijwilliger bij de SOS in Volkel.

 • Keurslagerij Van Kraaij in Schaijk benoemd tot Hofleverancier

  22 mei 2024 - Woensdag 22 mei had locoburgemeester Gijs van Heeswijk de eer om, namens de koning, het predicaat Hofleverancier te overhandigen aan Geert van Kraaij van Keurslagerij Van Kraaij in Schaijk.

Meer nieuws

Hoe tevreden ben je over deze pagina van de website?