Regionaal inschrijfloket ook voor huurwoonwagens

Geplaatst op woensdag 8 mei 2024

Wil je in aanmerking komen voor een huurwoonwagen in de gemeente Maashorst? Dan kun je je ook daarvoor vanaf 15 mei inschrijven via het nieuwe digitaal inschrijfsysteem voor sociale huurwoningen www.thuispoort.nl. (Deze link gaat naar een andere website) Om in aanmerking te komen moet je dan qua (gezins)inkomen wel tot de doelgroep van de woningcorporaties behoren.

Binnen de gemeente Maashorst kan op dit moment echter nog geen huurwoonwagen worden toegewezen. Er zijn op dit moment namelijk nog geen standplaatsen voor huurwoonwagens beschikbaar. De Berkendonk in Uden wordt in 2025 geschikt gemaakt voor twee extra standplaatsen. ’t Oliemeulen in Schaijk volgt daarna met één extra standplaats. Een nieuwe woonwagenlocatie voor nieuwe huurwoonwagens kan er pas komen als daarvoor een geschikte locatie is gevonden en alle procedures daarvoor zijn doorlopen.

Iedereen die qua (gezins-)inkomen tot de doelgroep van de woningcorporaties behoort kan zich inschrijven voor een huurwoonwagen. Het regionale toewijzingssysteem is echter zo ingedeeld dat ‘echte’ woonwagenbewoners voorrang krijgen. Pas als een standplaats voor een huurwoonwagen beschikbaar is, wordt met behulp van het regionale toewijzingssysteem bepaald of die aan je kan worden toegewezen. Het regionale toewijzingssysteem is opgenomen in het ‘Woonwagen en standplaatsenbeleid gemeente Maashorst’ en de daaraan gekoppelde Bijlage 1. Deze vind je via https://lokaleregelgeving.overheid.nl/CVDR701587/1. (Deze link gaat naar een andere website)

Heb je nog vragen? Op www.thuispoort.nl (Deze link gaat naar een andere website) vind je antwoorden op veelgestelde vragen. Heb je andere vragen, dan kun je contact opnemen met gemeente Maashorst via tel. 0413 – 28 19 11.

• Financiën op orde, maar investeren in toekomst is nodig

23 mei 2024 - Maashorst ligt op schema met de bestuurlijke plannen en de financiën zijn op orde. Dat blijkt uit de jaarrekening 2023. Ook investeert Maashorst in de gemeentelijke organisatie, zodat die klaar is voor de toekomst. Dat blijkt ook uit de Kadernota voor 2025.

• De milieustraat komt naar je toe!

23 mei 2024 - Maashorst begint in juni met een mobiele milieustraat. Wethouder Jeroen van den Heuvel (Afval): “Daarmee willen we het inwoners makkelijker maken om hun recyclebaar, klein grof huishoudelijk afval en klein chemisch afval te scheiden.”

• Merielle ontving vorig jaar een vrijwilligerspenning

23 mei 2024 - Merielle van Dijk (22 jaar) ontving vorig jaar een vrijwilligerspenning voor haar enorme inzet als vrijwilliger bij de SOS in Volkel.

• Keurslagerij Van Kraaij in Schaijk benoemd tot Hofleverancier

22 mei 2024 - Woensdag 22 mei had locoburgemeester Gijs van Heeswijk de eer om, namens de koning, het predicaat Hofleverancier te overhandigen aan Geert van Kraaij van Keurslagerij Van Kraaij in Schaijk.

Hoe tevreden ben je over deze pagina van de website?