Langere wachttijden in 2024 voor afspraken

Geplaatst op dinsdag 14 mei 2024

In 2024 verlopen veel Nederlandse identiteitskaarten en paspoorten. Dat komt omdat in 2014 de geldigheid veranderde van 5 naar 10 jaar. Veel inwoners vragen daarom een nieuw paspoort of nieuwe identiteitskaart aan. Hierdoor is het drukker dan normaal. Het duurt langer voordat je bij ons terecht kunt voor het aanvragen of ophalen van bijvoorbeeld een paspoort of ID-kaart, maar ook voor een nieuw of verlopen rijbewijs.

Maak op tijd een afspraak

Een identiteitskaart of paspoort aanvragen en afhalen kan alleen op afspraak (Deze link gaat naar een andere website). Door de drukte is er ook minder plek voor andere afspraken bij de afdeling Burgerzaken. Bijvoorbeeld voor het aanvragen van een rijbewijs, VOG of een uittreksel. Maak daarvoor dus ook op tijd een afspraak.

Let op: ook voor het ophalen van een aangevraagde ID-kaart, paspoort of rijbewijs als deze voor je klaarligt, moet je een afspraak maken. Houd ook hierbij dus rekening met een langere wachttijd!

Breng de juiste spullen mee naar je afspraak

Denk aan:

• Goede pasfoto voor paspoort of identiteitskaart (maximaal 6 maanden oud)
  • Bij kinderen jonger dan 18 jaar:
    - Toestemmingsformulier op papier van allebei de ouders
    - Kopie van het geldige legitimatiebewijs van allebei de ouders
  • Pinpas
  • Alle paspoorten en identiteitskaarten die je hebt.

Berichtgeving Rijksoverheid

Bekijk de veelgestelde vragen over de 'paspoortpiek' op de website van de Rijksdienst voor Identiteitsgegevens (Deze link gaat naar een andere website)

• Financiën op orde, maar investeren in toekomst is nodig

23 mei 2024 - Maashorst ligt op schema met de bestuurlijke plannen en de financiën zijn op orde. Dat blijkt uit de jaarrekening 2023. Ook investeert Maashorst in de gemeentelijke organisatie, zodat die klaar is voor de toekomst. Dat blijkt ook uit de Kadernota voor 2025.

• De milieustraat komt naar je toe!

23 mei 2024 - Maashorst begint in juni met een mobiele milieustraat. Wethouder Jeroen van den Heuvel (Afval): “Daarmee willen we het inwoners makkelijker maken om hun recyclebaar, klein grof huishoudelijk afval en klein chemisch afval te scheiden.”

• Merielle ontving vorig jaar een vrijwilligerspenning

23 mei 2024 - Merielle van Dijk (22 jaar) ontving vorig jaar een vrijwilligerspenning voor haar enorme inzet als vrijwilliger bij de SOS in Volkel.

• Keurslagerij Van Kraaij in Schaijk benoemd tot Hofleverancier

22 mei 2024 - Woensdag 22 mei had locoburgemeester Gijs van Heeswijk de eer om, namens de koning, het predicaat Hofleverancier te overhandigen aan Geert van Kraaij van Keurslagerij Van Kraaij in Schaijk.

Hoe tevreden ben je over deze pagina van de website?