De mobiele milieustraat is onderweg

Geplaatst op vrijdag 7 juni 2024

Maashorst begint met een mobiele milieustraat. We zetten goede stappen in het scheiden van afval. Toch komen bij het restafval nog veel spullen terecht die eigenlijk op de milieustraat thuishoren. Vaak waardevolle materialen die goed opnieuw te gebruiken zijn. Mensen vinden het niet handig om voor een kleine hoeveelheid afval naar de milieustraat te gaan. We starten daarom een proef met een mobiele milieustraat. Zo helpen we inwoners bij het gescheiden aanbieden van afval. Makkelijk, toegankelijk en in de buurt.

Hoe werkt de mobiele milieustraat?

De mobiele milieustraat komt in alle dorpen. Het is per locatie twee uur open. Inwoners kunnen per keer maximaal één grote boodschappentas vol met recyclebaar afval en klein chemisch afval inleveren. Asbest, restafval en tuinafval neemt de mobiele milieustraat niet in. Grotere hoeveelheden afval of grotere spullen moet je nog steeds naar de milieustraat in Uden brengen. De proef start deze maand, met een vervolg in september en december. De inzameldagen vinden doordeweeks plaats. Het gebruik van de mobiele milieustraat is gratis.

Waar en wanneer komt de Mobiele Milieustraat?

Dinsdag 11 juni 2024 08.00 - 10.00 uur Schaijk, Europaplein bij AH
11.00 - 13.00 uur Reek, Monseigneur Suijsstraat, parkeerplaats Voetbalvereniging
14.00 - 16.00 uur Uden, Sesterlaan, parkeerplaats Plus
Dinsdag 25 juni 2024 08.00 - 10.00 uur Zeeland, Kerkstraat, naast Jumbo
11.00 - 13.00 uur Odiliapeel, parkeerplaats Oude Dijk
14.00 - 16.00 uur Uden, parkeerplaats winkelcentrum Drossaard
Donderdag 4 juli 2024 08.00 - 10.00 uur Volkel, Schakelplein
11.00 - 13.00 uur Uden, parkeerplaats Bloesemplein

De data en tijden voor september en december volgen na de zomer. Na december bekijken we of deze manier van afval inzamelen inwoners heeft geholpen bij het scheiden van afval.

• Verdiepend onderzoek nodig op nieuwe locatie Uden Red Sox

18 jul 2024 - Maashorst moet een verdiepend flora- en faunaonderzoek doen op de beoogde nieuwe locatie van de Uden Red Sox. Zo luidt de opdracht van de ODBN.

• Voorkeursvolgorde voor initiatieven zon-op-land

18 jul 2024 - De openstelling voor de ontwikkeling van in totaal 30 hectare zonneparken binnen de gemeente Maashorst was een succes. Er zijn acht initiatieven ingediend. Het college heeft nu besloten in welke volgorde deze initiatieven in behandeling worden genomen. Het volgt daarmee het advies van het onafhankelijk extern deskundigenpanel.

• Start verkoop kavels op bedrijventerrein Reek-Zuid

17 jul 2024 - Gemeente Maashorst start op 15 september met de verkoop van 11 ruime kavels voor wonen en werken, en één bedrijfskavel op bedrijventerrein Reek-Zuid in Reek.

• Mega Kermis Uden

12 jul 2024 - Van vrijdag 19 tot en met zondag 28 juli is er weer een Mega Kermis in Uden.

Hoe tevreden ben je over deze pagina van de website?