Vele regen vertraagt groenonderhoud

Geplaatst op maandag 10 juni 2024

Door de vele regen in de afgelopen maanden kunnen we het groenonderhoud niet overal uitvoeren zoals gewoonlijk. Sommige wegen en terreinen staan nog onder water, waardoor we onze werkzaamheden moeten aanpassen.

Problemen door veel water

In veel delen van gemeente Maashorst is de bodem erg nat door de vele regen. Dit water verdwijnt pas na een droge periode. Waar mogelijk, nemen we maatregelen zoals het doorspuiten van duikers (verbindingsbuizen) om water af te voeren. Door het hoge grondwaterpeil lukt dit helaas niet overal. We moeten wachten tot het water gezakt is om de duikers en sloten te controleren.

Groenonderhoud

De aanhoudende regen zorgt ook voor problemen bij het groenonderhoud. In sommige gebieden kunnen we het gras niet maaien en de hagen niet knippen omdat de bodem te nat is. Machines zouden wegzakken en de bodem beschadigen. Door de combinatie van regen en hoge temperaturen groeit er veel onkruid op de bestrating en in onze plantvakken. Zodra het weer beter wordt, halen we dit in met schoffelen, maaien en knippen.

Nog even geduld dus! We pakken snel de draad weer op.

• Verdiepend onderzoek nodig op nieuwe locatie Uden Red Sox

18 jul 2024 - Maashorst moet een verdiepend flora- en faunaonderzoek doen op de beoogde nieuwe locatie van de Uden Red Sox. Zo luidt de opdracht van de ODBN.

• Voorkeursvolgorde voor initiatieven zon-op-land

18 jul 2024 - De openstelling voor de ontwikkeling van in totaal 30 hectare zonneparken binnen de gemeente Maashorst was een succes. Er zijn acht initiatieven ingediend. Het college heeft nu besloten in welke volgorde deze initiatieven in behandeling worden genomen. Het volgt daarmee het advies van het onafhankelijk extern deskundigenpanel.

• Start verkoop kavels op bedrijventerrein Reek-Zuid

17 jul 2024 - Gemeente Maashorst start op 15 september met de verkoop van 11 ruime kavels voor wonen en werken, en één bedrijfskavel op bedrijventerrein Reek-Zuid in Reek.

• Mega Kermis Uden

12 jul 2024 - Van vrijdag 19 tot en met zondag 28 juli is er weer een Mega Kermis in Uden.

Hoe tevreden ben je over deze pagina van de website?