De griffie

Elke gemeenteraad heeft een griffier. In kleine gemeenten werkt de griffier alleen, in grotere gemeenten krijgt de griffier hulp van medewerkers. Samen vormen zij de griffie. In onze gemeente hebben wij een griffie. De griffie is er voor alle raadsleden en is dus politiek neutraal.

Wat doet de griffie?

De griffier helpt en adviseert de gemeenteraad. Daardoor kunnen raadsleden hun werk zo goed mogelijk doen en is de besluitvorming zo soepel mogelijk. Met andere woorden:

Wie zitten er in onze griffie?

In onze gemeente bestaat de griffie uit vijf personen: een raadsgriffier, twee raadsadviseurs en twee griffiemedewerkers. Ga naar maashorst.bestuurlijkeinformatie.nl (Deze link gaat naar een andere website) om te zien wie zij zijn!

De griffie is er ook voor jou!

Wil jij je zorg, wens of idee delen met de raad, maar weet je niet goed hoe? Denk je erover om in te spreken of een burgerinitiatief te starten? Wil je begeleiding of advies? Dan kan de griffie je helpen.

De griffie is namelijk dé spil tussen de raad en buitenwereld. Ze maakt de drempel om mee te denken en te doen met de gemeenteraad graag zo laag mogelijk. Je kunt dus naar de griffie voor informatie en advies. Lees er op deze pagina Contact met de raad meer over.

Wist je dat...

...de griffie werkt voor de gemeenteraad? De gemeenteraad beslist wie hij aanneemt en ook wat de griffie moet doen. De medewerkers in de griffie vallen dus niet onder burgemeester en wethouders. Klinkt dit ingewikkeld? Bekijk dan het schema Structuur gemeentebestuur.

Hoe tevreden ben je over deze pagina van de website?