Koninklijke onderscheiding (lintje)

Kent u iemand die een Koninklijke onderscheiding verdient? Dan kunt u hem of haar ‘voordragen’ voor een Koninklijke onderscheiding.

Iemand kan een Koninklijke onderscheiding krijgen als hij of zij zich extra heeft ingezet voor de samenleving. Dat kan vrijwilligerswerk zijn, maar ook een bijzondere invulling van een betaalde baan of een combinatie. De aanvraag dient u in bij de gemeente waar de kandidaat woont. Meer informatie over een koninklijke onderscheiding en de voorwaarden vindt u op www.lintjes.nl (Deze link gaat naar een andere website).

Wanneer moet uw aanvraag zijn ingediend?

Aanvragen voor het uitreiken van onderscheidingen op Koningsdag moeten uiterlijk op 15 juni voorafgaand aan het jaar van uitreiking ingediend zijn.

Iemand voordragen voor een Koninklijke onderscheiding?

Neem dan, voordat u de aanvraag indient, contact op met Eugenie Dekkers op 0413 - 28 11 84 (Deze link gaat naar een andere website). Zij kan u in grote lijnen aangeven of de inzet van de persoon bijzonder genoeg is om een Koninklijke onderscheiding aan te vragen en u een handje helpen bij de aanvraag.

Bijzondere gelegenheid

Het is ook mogelijk om iemand voor te dragen voor een Koninklijke Onderscheiding tijdens een andere gelegenheid, bijvoorbeeld een jubileum of een afscheid. Zo’n verzoek moet u minimaal 6 maanden voor de uitreiking indienen. Neem ook hiervoor contact op met Eugenie Dekkers op 0413 - 28 11 84 (Deze link gaat naar een andere website).

Hoe tevreden ben je over deze pagina van de website?