Hulp aan kinderen

Zijn jouw ouders erkend gedupeerde van de kinderopvangtoeslagaffaire? En heb je zelf (ook) problemen? Zoals geldzorgen, problemen met gezondheid, opleiding, werk of gezin? Neem dan contact op met de gemeente om je verder te helpen en voor advies.

De gemeente helpt al veel gezinnen om oplossingen te vinden voor problemen die ontstaan zijn door de affaire kinderopvangtoeslag. Inmiddels wil en kan de gemeente dat ook doen voor alle kinderen van erkend gedupeerde ouders. Dat aanbod geldt dus ook als je ouder bent dan 18 en al zelfstandig woont.

Voor gedupeerde kinderen vanaf 16 jaar

De hulp is bedoeld voor iedereen die vanaf 16 jaar recht heeft op de kindregeling.
Bekijk de handige video die hieronder staat voor een heldere uitleg over hoe het werkt:


Als je 16 of 17 bent, krijg je in principe hulp via je ouder(s), voogd of verzorger(s). Maar als het nodig is, kan en mag je ook zelfstandig hulp aanvragen.

Ben je 18 jaar of ouder?

Dan kun je direct hulp aanvragen bij de gemeente.

Persoonlijke hulp en advies

De gemeente probeert je verder te helpen met maatwerk. Een medewerker kijkt eerst samen met jou naar je persoonlijke situatie en welke problemen je hebt. Dan maak je samen een plan van aanpak.
In dat plan staat bijvoorbeeld dat je hulp krijgt met het:

Hulp nodig? Meld je aan

Heb jij recht op de kindregeling en heb je hulp nodig? Meld je dan aan voor een 1e gesprek. Een persoonlijk consulent neemt dan binnen 1 week contact met je op om een afspraak te maken.
Je kunt je op 2 manieren aanmelden:

  1. Bel naar de Toegang van gemeente Maashorst (0413 - 28 19 11) en geef aan dat je een afspraak wilt maken met de consulent die betrokken is bij kinderopvangtoeslagenaffaire.
  2. Stuur een e-mail naar sociaaldomein@gemeentemaashorst.nl.

Hoe tevreden ben je over deze pagina van de website?