Let op! Heb je binnenkort een nieuw paspoort, ID-kaart of rijbewijs nodig? De wachttijden zijn een stuk langer dan je van ons gewend bent. Maak daarom op tijd een afspraak. Meer informatie vind je in dit nieuwsbericht.

Q&A aangescherpt

Geplaatst op maandag 7 augustus 2023

We hebben de ‘veelgestelde vragen’ op de website aangescherpt en enkele vragen toegevoegd die naar voren kwamen tijdens de eerste bijeenkomst voor direct aanwonenden. De volgende vragen (en antwoorden) zijn toegevoegd:

• Wie heeft het besluit genomen om deze opvang in het Van der Valk Hotel te realiseren?
  • Wordt planschade of financieel nadeel vergoed?
  • Hoe kan ik het nieuws over deze opvanglocatie volgen?
  • Hoe zijn/worden direct omwonenden betrokkenen/geïnformeerd?
  • Blijft het parkeerterrein (met de oplaadpalen voor elektrische auto’s) van het hotel beschikbaar?

We kunnen nog niet op alle vragen antwoord geven. Simpelweg omdat we er nog over in gesprek zijn met het COA en Van der Valk. De vragen die we al wel kunnen beantwoorden, staan hier op onze website. Deze vragenlijst vullen we steeds aan, zodra helder is hoe we de nog ontbrekende vragen kunnen beantwoorden. We zullen daar dan melding van maken in deze nieuwsrubriek.

• Stevige migratieopgave: 'Stilzitten is geen optie'

18 apr 2024 - Net als veel andere gemeenten staat ook Maashorst de komende tijd voor een stevige opgave om migranten onderdak te bieden.

• Persverklaring opvang asielzoekers

21 dec 2023 - Vandaag 20 december, zijn de eerste mensen gehuisvest in Hotel van der Valk. Kort daarna hoorden we dat de omgevingsvergunning die dat mogelijk maakt door de rechter geschorst is.

• Raadsinformatiebrief 19 december

20 dec 2023 - Dinsdag 19 december schreef het college weer een informatienota (raadsinformatiebrief) aan de gemeenteraad.

• Raadsinformatiebrief 28 november

4 dec 2023 - Dinsdag 28 november schreef het college weer een informatienota (raadsinformatiebrief, ofwel RIB) aan de gemeenteraad (verzonden op 29 november) over de voortgang van de voorbereidingen.

Hoe tevreden ben je over deze pagina van de website?