Herinrichting Boekelsedijk Uden tot fietsstraat

De Boekelsedijk en Morgenweg hebben de laatste jaren gefungeerd als aanvoerroute voor het bouwverkeer naar de bouwlocaties in Uden Zuid. Die bouwactiviteiten zijn inmiddels zo goed als afgerond. De Morgenweg is inmiddels definitief ingericht. We kunnen dan ook starten met de definitieve inrichting van de Boekelsedijk. 

Update augustus 2023

Op 25 april 2023 heeft het college van B en W het ontwerp van de Boekelsedijk vastgesteld. De tekening van het ontwerp en bijbehorende reactienota vind je hieronder.

Update 1 februari 2023

Inloopbijeenkomst op 1 februari 2023

De Boekelsedijk is technisch gezien compleet toe aan vervanging van de weg. Deze vervanging combineren we met de inrichting van de weg naar een fietsstraat. De klankbordgroep, bestaande uit belanghebbenden, heeft in samenwerking met de gemeente gewerkt aan een nieuw ontwerp van de Boekelsedijk. Dit voorlopige ontwerp hebben we gepresenteerd tijdens de inloopbijeenkomst.

Als fietsstraat zal de Boekelsedijk ook meer in de donkere uren gebruikt gaan worden. Om de sociale veiligheid op de fietsroute te vergroten, is ervoor gekozen om ook openbare verlichting langs het gehele traject aan te brengen. Dit betreft een dynamische verlichting die bijna uitstaat als er niemand is, en opschakelt als er iemand in de buurt komt.

Uitnodiging inloopbijeenkomst (PDF, 51.2 kB)

Schetsontwerp Boekelsedijk (PDF, 4.6 MB)

Tekening verlichtingsplan Boekelsedijk (PDF, 440.3 kB)

Geven schriftelijke reactie

Als je een schriftelijke reactie wilt geven op het voorlopige ontwerp, kun je hiervoor onderstaand formulier gebruiken.

Reactieformulier (PDF, 51.2 kB)

 

---

Opstellen ontwerp Boekelsedijk

Op korte termijn starten we met het overleg over de nieuwe inrichting van de Boekelsedijk. Het ontwerp stellen we namelijk op samen met een klankbordgroep waarin bewoners van de Morgenweg en Volkel West, dorpsraad Volkel, Fietsforum Gemeente Maashorst en het gebiedsplatform Uden Zuid zijn vertegenwoordigd. Nadat het schetsontwerp is opgesteld krijgt iedere inwoner nog een kans om hierop te reageren. Het moment en de wijze waarop de presentatie plaatsvindt, is nog niet bekend.

De termijn waarop de werkzaamheden uitgevoerd worden is sterk afhankelijk van de voortgang van de ontwerpfase. Ook dit kunnen we nu dus nog niet aangeven.

 

Informatie

Voor meer informatie kun je contact met opnemen met projectleider Harry Bouquet via e-mail harry.bouquet@gemeentemaashorst.nl.

Bekijk ook deze projecten

Alle projecten

Hoe tevreden bent u over deze pagina van de website?