Herinrichting Boekelsedijk Uden tot fietsstraat

De Boekelsedijk en Morgenweg fungeerden de laatste jaren als aanvoerroute voor het bouwverkeer naar de bouwlocaties in Uden Zuid. Die bouwactiviteiten zijn inmiddels zo goed als afgerond. De Morgenweg is al definitief ingericht. We kunnen nu dan ook beginnen met de definitieve inrichting van de Boekelsedijk.

Update augustus 2023

Op 25 april 2023 stelde het college van B en W het ontwerp van de Boekelsedijk vast. De tekening van het ontwerp en bijbehorende reactienota vind je hieronder.

Update 1 februari 2023

Inloopbijeenkomst op 1 februari 2023

De Boekelsedijk is technisch gezien compleet toe aan vervanging van de weg. Deze vervanging combineren we met de inrichting van de weg naar een fietsstraat. De klankbordgroep, bestaande uit belanghebbenden, werkte in samenwerking met de gemeente aan een nieuw ontwerp van de Boekelsedijk. Dit voorlopige ontwerp presenteerden we tijdens de inloopbijeenkomst.

Als fietsstraat zal de Boekelsedijk ook meer in de donkere uren gebruikt gaan worden. Om de sociale veiligheid op de fietsroute te vergroten, is ervoor gekozen om ook openbare verlichting langs het gehele traject aan te brengen. Dit betreft een dynamische verlichting die zo goed als uitstaat als er niemand is en die opschakelt als er iemand in de buurt komt.

Geven schriftelijke reactie

Als je een schriftelijke reactie wilt geven op het voorlopige ontwerp, kun je hiervoor onderstaand formulier gebruiken.

---

Opstellen ontwerp Boekelsedijk

Op korte termijn starten we met het overleg over de nieuwe inrichting van de Boekelsedijk. Het ontwerp stellen we namelijk op samen met een klankbordgroep waarin bewoners van de Morgenweg en Volkel West, dorpsraad Volkel, Fietsforum Gemeente Maashorst en het gebiedsplatform Uden Zuid zijn vertegenwoordigd. Na het opstellen van het schetsontwerp krijgt iedere inwoner nog een kans om hierop te reageren. Het moment en de wijze waarop de presentatie plaatsvindt, is nog niet bekend.

De termijn waarop we de werkzaamheden uitvoeren, is sterk afhankelijk van de voortgang van de ontwerpfase. Ook dit kunnen we nu dus nog niet aangeven.

Informatie

Voor meer informatie kun je contact met opnemen met projectleider Harry Bouquet via e-mail harry.bouquet@gemeentemaashorst.nl.

Bekijk ook deze projecten

Alle projecten

Hoe tevreden ben je over deze pagina van de website?