Cruyff Court Uden feestelijk geopend

Geplaatst op maandag 17 april 2023

Het Cruyff Court aan de  Accordeonstraat in Uden is helemaal opgeknapt en op zondag 16 april feestelijk heropend.

Stadsfinale Streetwise Cup

Om te vieren dat het court weer in gebruik is, werd hier de stadsfinale gespeeld van de Streetwise Cup. Biggie Daggoes en Boeren Kunnen Alles (beiden uit Zeeland) en Power Girls uit Uden gaan door  de regionale finale.

De Streetwise Cup is, net als de Cruyff Courts, een initiatief van de Cruyff Foundation. Het is het grootste straatvoetbaltoernooi van Nederland.

Belangrijke plek voor geestelijke en lichamelijke gezondheid

De officiële heropening van het Court aan de Accordeonstraat werd verricht door wethouder Harold van den Broek (Sport) met geven van het startsignaal voor de finale.  “Een Cruyff court is een belangrijke plek in onze gemeente. Niet alleen voor sport en spel, maar ook voor ontmoeting. Bewegen is goed voor mensen, en samen bewegen heeft niet alleen een positieve invloed op je lichamelijke gezondheid, maar ook op hoe je je geestelijk voelt. Daarom ondersteunen wij de doelstellingen van de Cruyff Foundation dan ook van harte. Want zien sporten, doet sporten”, vertelde de wethouder.

Intensief gebruik van het Cruyff Court

Het Cruyff Court wordt intensief gebruikt. Daarbij spelen jongerenwerkers van Compass en de buurtsportcoaches van Missie Maashorst een belangrijke rol. Maar ook Kunst & Co gebruikt het Court voor Cultuur@CruyffCourts, een project met straatcultuur uit de urban scene.

De afgelopen weken werd hard gewerkt aan een flinke opknapbeurt voor het Court. Dat werd oorspronkelijk in 2010 geopend, en was dus toe aan een flinke opknapbeurt.

Wethouder Harold van den Broek heropende het opgeknapte Cruyff Court aan de Accordeonstraat in Uden. Foto Marc van Zuylen Wethouder Harold van den Broek heropende het opgeknapte Cruyff Court aan de Accordeonstraat in Uden. Foto Marc van Zuylen.

Meer nieuws

 • Militaire oefening 19 t/m 23 juni 2023

  2 jun 2023 - Van 19 t/m 23 juni 2023 houdt de Koninklijke Landmacht een oefening binnen onze gemeente.

 • 14 Juni fietsbeugels rond Markt niet beschikbaar!

  2 jun 2023 - Woensdagavond 14 juni organiseert de Tros het Muziekfeest op het plein op de Markt in Uden. De Markt wordt die dag ingericht als evenemententerrein. Als gevolg zijn de fietsbeugels rond de Markt de gehele dag (tijdens de opbouw én tijdens het feest) niet te gebruiken.

 • Industrielaan gefaseerd afgesloten 1 juni t/m 28 juli

  1 jun 2023 - Donderdag 1 juni is aannemer Hurkmans gestart met de geplande werkzaamheden aan de Industrielaan tussen de Rondweg en de Lippstadtsingel/N264.

 • Oproep: geef jouw mening over de dienstverlening

  1 jun 2023 - Vanaf 1 januari 2022 zijn we gemeente Maashorst. We willen graag weten hoe onze inwoners, ondernemers, maatschappelijke organisaties en verenigingen de dienstverlening van onze gemeente ervaren.

Meer nieuws

Hoe tevreden bent u over deze pagina van de website?