Vissterfte in visvijver De Kleuter

Geplaatst op woensdag 30 augustus 2023

In visvijver De Kleuter in Uden zijn dode karpers aangetroffen. De karpersterfte wordt zeer waarschijnlijk veroorzaakt door een virus. Het virus heeft niets te maken met de waterkwaliteit. En is niet schadelijk voor mensen of andere dieren.

Verboden te vissen

Om verspreiding van het virus te voorkomen is het verboden om te vissen. Ook raden wij aan om contact met water te vermijden en geen honden te laten zwemmen. Hiermee willen we voorkomen dat het virus wordt overgebracht naar andere wateren.

Vervolg

Samen met Hengelsportvereniging de Kleuter, Waterschap Aa & Maas en NVWA blijven we de situatie in de gaten houden. Zie je een dode vis? Meld dit dan via ons digitale meldformulier.

Meer nieuws

Meer nieuws

Hoe tevreden bent u over deze pagina van de website?